Поля у вогні. Кількаметрові стовпи полум’я і диму охоплюють Ужгород (ВІДЕО)

Поля у вогні. Напередодні ввечері горіла суха трава вздовж залізничної колії в мікрорайоні Доманинці.

Це не перший випадок цього тижня, коли палає сухостій. Минулої доби із дев’яти зареєстрованих в області пожеж 7 – це випадки загорання сухої трави. Хвилею цих пожеж охоплені переважно низинні райони (м. Ужгород, Ужгородський та Мукачівський райони), однак по мірі потепління вона пошириться й на гірську місцевість.

26 березня горіла суха трава на відкритій території в селищі Великий Березний. Вогнем знищено чотири з половиною гектари сухостою.

За даними ДСНС майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Рятувальники просять громадян не випалювати суху рослинність й суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

 

Багато хто з таких паліїв вважають, що таким чином вони допомагають природі «оновитися», що після згоряння трав’янистих залишків ґрунт збагачується золою, яка підвищує її родючість і сприяє швидкій появі свіжої зелені. Насправді ж, вижигання сухої травки абсолютно даремне та неконтрольоване дійство, яке несе загрозу природі, об’єктам економіки та інфраструктури, а також для самих людей. І часто спалення сухотрав’я на полях призводять до пожеж в лісах і прилеглих населених пунктах.

 

 

clipnews