В Ужгороді крадуть люки та зливові решітки (ВІДЕО)

От до прикладу ужгородець Марк, любитель пішої ходи, днями мало не втрапив у пастку. Згідно з інформацією, яку днями оприлюднив міський голова, протягом минулого року в Ужгороді викрали півтори сотні кришок люків та майже 40 решіток зливової каналізації. В поліції кажуть,проводять відповідну роботу. Злодії несуть усе у пункти прийому металобрухту. За копійки здають комунальне майно, і про відповідальність не знають, адже у приціл правоохоронців потрапляють одиниці.

У свою чергу підприємці, які приймають металобрухт, замість того, аби викликати поліцію відхрещуються від подібних ситуацій, мовляв, люки ніколи не приносять…

Однак згідно зі статтею 198 Кримінального кодексу України, можуть отримати термін до шести місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років. Самих же крадіїв чекає відповідальність в рази більша.

Варто додати відсутність викрадача люку не знімає відповідальність із балансоутримувачів тої чи іншої вулиці. Міська рада повинна забов’язати комунальні служби негайно вжити заходи щодо ліквідації проблеми. А дивлячись на актуальність питання, випливає єдиний висновок, роботу в місті не контролюють… Як приклад, ті самі відкриті люки на Можайського. Так от, у такому вигляді вони вже не перший день і не місяць, і що дивує, комунальники навіть не спромоглися поставити на місце одну із покришок, яку вочевидь вже хотіли поцупити. Питання чого чекають?

clipnews