В Ужгороді інваліди та АТОвці збирають гроші на добудову реабілітаційного центру

3 лютого 2018 року відбувся суботник на території майбутнього спортивно-реабілітаційного центру інвалідів та учасників АТО в місті Ужгороді.

Нагадаємо, що рішенням Ужгородської міської ради майже три роки тому 5 вересня 2014 року Закарпатському обласному осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату було передано комплекс приміщень колишньої котельні за адресою вул. Ф.Тіхого, 13 «Б».

Ідея створення подібного спортивно-реабілітаційного центру виникла ще в 2012 році у голови осередку Лизанця Олександра.

У другій половині вересня 2016 року будівництво спортивно-реабілітаційного центру розпочалось за кошти Ужгородського міського, Закарпатського обласного та державного бюджетів.

Однак, на початку 2018 року будівництво було заморожене і не відновлено досі. На 2018 рік з Ужгородського міського бюджету передбачено ще 2 000 000 грн. на проведення відповідних будівельних робіт. Наразі очікується прийняття відповідних рішень по співфінансуванню проекту з обласного бюджету та з Державного фонду регіонального розвитку після чого будівництво буде відновлено. Для завершення будівництва та здачі об’єкту в експлуатацію необхідно ще понад 30 000 000 грн.

Подібний суботник на території колишньої котельні проводиться вже одинадцятий раз. Ініціював проведення цього заходу голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець. До участі у суботнику також долучились члени Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, особливою активністю з-поміж них відзначились Андріан Опачко та Віталій Малеш.

Всі хто бажає надати грошову допомогу на створення спортивно-реабілітаційного центру інвалідів в місті Ужгороді можуть перерахувати кошти на рахунок в ПАТ КБ Приватбанк п/р 26004053909822, код ЄДРПОУ 37231258, МФО 312378.

clipnews