Надзвичайні ситуації на Закарпатті станом на 16 лютого 2018 року

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00  16 лютого 2018 року.

Підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 18 виїздів. Хибних викликів не зафіксовано.

 

Щодо обстановки з пожежами

 

   

Усього

 

Збитки

Загинуло осіб Постраждало осіб Врятовано осіб
усього дітей усього дітей усього дітей
Протягом зазначеного періоду  

     1

 

 

 

 

 

 

 

З початку року 146 4820780 15 4 15

 

15.02.2018 о 08:40 – пожежа на технічному поверсі 9-ти поверхового житлового будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Декабристів. Вогнем знищено сміття на площі орієнтовно 1 м2. Причина та збитки встановлюються.

Некласифіковані надзвичайні події

15.02.2018 о 17:30 до ОКЦ надійшло повідомлення про те, що в районі полонини Драгобрат Рахівського району, під час катання на лижах втратили орієнтир та заблукали :

– гр. Лавренов Дмитро Вячеславович, 1985 р.н., мешканець м. Буча, Київської області, 1985 р.н. та двоє одеситів.

О 21:00 вищевказаних громадян знайдено та доставлено до гірськолижної бази “Драгобрат”. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось  ГПРВ смт Ясіня в складі 4 чол. о/с та 1 од техніки.

 

Надання допомоги по буксируванню автомобілів

За чергову добу (станом на 06:00 годину 16 лютого 2018 року) для забезпечення проїзду та попередження зупинки руху транспорту на автошляхах області допомога в буксируванні транспортних засобів не надавалась. Усього з початку року  надано допомогу в буксируванні 77 автомобілям, де перебувало 104 людини.

 

Робота гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 40 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 54 особи, котрі потрапили в небезпеку. Ще 26 громадянам надано невідкладну долікарську допомогу. Також 304 туристичні групи (загальною чисельністю 4689 людей) отримали консультації, зареєстровано та супроводжено туристичними маршрутами.

 

Погодні умови на  території Закарпатської області

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 16 лютого очікується: хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень часом невеликий сніг та мокрий сніг. Вночі та вранці на більшості доріг гірської частини території ожеледиця, подекуди тумани. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла, у горах місцями вночі 6-8° морозу, вдень 3-6° морозу.

По м. Ужгород: хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень часом невеликі опади. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0-2° морозу, вдень 2-4° тепла.

 

Погода вихідного дня

Субота, 17 лютого: хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На гірських ділянках доріг ожеледиця. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень 0-5° тепла, у горах місцями вночі до 9° морозу, вдень 2-6° морозу.

Неділя, 18 лютого: хмарно з проясненнями, вночі часом невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На гірських ділянках доріг ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 0-5° тепла, у горах місцями вночі до 8° морозу, вдень 2-5° морозу.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

clipnews