У Мукачеві зріс рівень злочинності (ВІДЕО)

Вбивства, напади, крадіжки, шахрайство – 2018 рік тільки почався, а на перших шпальтах газет, інтернет-видань, теленовин почастішали повідомлення про злочини у Мукачеві. Люди занепокоєні – у місті стало неспокійно жити.

Підтверджують ріст злочинності у Мукачеві і юристи, які знають ситуацію зсередини. У 2017 році на 10 тисяч населення 33 злочини – такі цифри озвучив, звітуючись перед депутатами міської ради, керівник місцевої прокуратури. А це високий показник у порівнянні з іншими районним центрами Закарпаття.

Серед злочинів зросла кількість особливо тяжких правопорушень на території міста на 3%, тяжких на 30 %, середньої тяжкості -18 – констатує очільник прокуратури. Разом з тим зменшилася кількість умисних вбивств- з 8 до 3%, розбоїв на з 6 до 5%, тяжких тілесних ушкоджень з 9 до 4%. На 11% знизилася кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації автівок. Майже удвічі більше у минулому році виявили злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

За минулий рік по місту закінчено 2477 кримінальних проваджень, з яких понад 330 направлено до суду з обвинувальним актом. Скеровано до суду 4 справи з ознаками корупції. 201 мільйон гривень – на таку суму пред’явлено 19 позовів, повернуто громаді міста 3, 6 гектарів земель. З 805 звернень розглянуто по суті трохи більше половини. Правоохоронці наголошують – мукачівцям не бути занадто довірливими, аби уникнути шахрайських дій.

 

clipnews