В Ужгороді на пожежі 2 людей врятовано та 30 евакуйовано

О 04:48 9 січня в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про пожежу в багатоповерхівці, на вул. 8-го Березня, що в м. Ужгород.

Об’єктом займання стала квартира, що розташована на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку.

Для її ліквідації було направлено вогнеборців 14-ї державної пожежно-рятувальної частини. Усього працювало 9 чоловік особового складу та дві одиниці техніки.

Прибувши до місця рятувальники розділилися на групи. Одні почали ліквідовувати пожежу, інші ж через сильне задимлення,  здійснювали поквартирний обхід та евакуацію мешканців під’їзду. Усього було евакуйовано 30 чоловік.

Першими в палаючу квартиру зайшли: командир відділення та пожежний–рятувальник 14-ї державної пожежно-рятувальної частини Олександр Рудницький та Іван Чундак. Саме вони і виявили в квартирі 63-річного власника та його знайому. На той момент чоловік вже втратив свідомість. Не гаючи часу вогнеборці винесли людей із палаючого помешкання та передали до рук лікарів швидкої допомоги. Чоловіка було госпіталізовано до лікувального закладу з ознаками отруєння чадним газом, жінка ж від госпіталізації відмовилася.

О 05:28 пожежу було локалізовано,  й о 06:07 ліквідовано повністю. Причина займання та завдана матеріальна шкода встановлюються. Вогнем знищено облицювання стін та віконну раму. Також пошкоджено речі домашнього вжитку.

У ДСНС України у Закарпатській області

clipnews