Закарпатські журналісти зацікавилися долею “шарового” конфіскату (відео)

Журналісти Лариса Ступак та Роман Цендра запитали начальника Управління державної виконавчої служби в Закарпатській області Сергія Губченка про долю конфіскованих товарів. З відповіді довелося дізнатися наступне (цитата із сторінки Лариси Ступак у мережі Фейсбук):

1. В області існує три комісії по безоплатному розподілу конфіскованого майна.

2. Встановили осіб, що входять до складу двох комісій: Ужгородської ДВС і Ужгородської районної ДВС. Виноградівська ДВС відповідь на наш запит не надала. Відносно керівника установи наразі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст 171. До складу комісій входять працівники ДВС , митниці та податкової.

3.Встановили, що на протязі останніх двох років електронну торгівлю конфіскованим майном влаштовує одна єдина державна установа під назвою “Сетам”. Відтак, все конфісковане майно ДВС зобов”язана передавати для продажу на склади підприємства “Сетам”.

4. ДП “Сетам” має два склада для зберігання конфіскату. Обидва склади розташовані в м.Ужгород. Будь- який бажаючий має право подивитись на все майно, яке зберігається на складах, але бажано попередньо домовитись про це з керівництвом, яке знаходиться на пл. Шандора Петефі, 14.

5. Величезна кількість конфіскованих автомобілів, вантажівок, мікроавтобусів роками зберігається на складах “Сетаму” просто під небом. Автівки іржавіють під дощами, снігами, вітрами.

6. Майно, що по якимось причинам не продалось на торгах, спеціальна комісія передає безоплатно держустановам, сиротинцям, ІТУ, СБУ, ЗСУ і… різноманітним конторам “Рога і копита”, які зареєструвались, як благодійні фонди. Причому, дуже часто ці благодійні фонди зареєстровані з іншіх областях України, а іноді вони реєструються в останній день подачи заяв для отримання шари. Ну таке совпаденіє! Зареєстрували “Рога і копита” і через 2,5 хвилини побачили, що Закарпатська ДВС як раз в той день конфіскат роздає. Написали заяву, що їм потрібно для благодійних цілей
( то святе), 2 тони мармуру і ліс для будівництва, наприклад і… отримали його. Жодних питань. Все чесно і прозоро.

7. На скаладах “Сетаму” ми не побачили діамантів, золота, айфонів, компьюторів, сигарет, алкоголю і ще багато чого, що мало б зберігатись там. Тому ми продовжили пошуки вказаних матеріальних цінностей в іншіх потаємних місцях наших рукоблудних чиновників, царьків та князьків.

8. З’ясували, що ЖОДНОГО! наголошую ЖОДНОГО! протоколу засідання вишевказаних комісій, або рішення про розподіл того чи іншого майна ми не отримали. Жодного будь -якого плюгавенького документу на походження майна, його кількість під час затримання /вилучення,країну виробника, марку, не отримали. Жодного Акту на знищення сигарет, алкоголю та продуктів харчування не отримали. Всі ці документи , зі слів кристально чесних керівників ДВС , є секретними матеріалами виконавчих проваджень. ВІдтак, побачити акти знищень або передач не може жодна особа, окрім тої, у кого це все конфіскували. Бодай більше! Всі матеріали виконавчих провдажень зберіагються 1 рік!! Та знищуються негайно!! 
Поки не приїхав “Чорний воронок”.

9. Лише за два останніх роки контрабандних сигарет на кордоні було конфісковано стільки, що ніяких, наявних в області складів, разом взятих, не вистачить для їх зберігання.

10. На протязі 2016 -2017 року було утилізовано тютюнових, алкогольних виробів та продуктів харчування на сумму більше 3 млн грн. Наразі ми шукаємо живих людей, хто бачив, де , коли і ким саме знищувалось вказане вище. На якому транспорті підвозилось на міста утилізації. Де знаходяться ті полігони для утилізації. 

clipnews