Влада Мукачева пропіарилася на землі для атовців за рахунок власності Міноборони

За інформацією Закарпатського геодезцентру виділені учасникам АТО у лютому поточного року земельні ділянки є власністю Міністерства оборони.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на сесії Мукачівської міськради 9 лютого 2017 року депутати виділи 418 земельних ділянок учасникам АТО. Кожен із захисників отримав наділи по шість сотин. Дане рішення депутати підтримали одноголосно. Повідомляє “Голос Карпат”.

Втім, як виявилось, з оформленням земель виникли певні складнощі. Ситуацію, що склалася Голосу Карпат прокоментував депутат Мукачівської міськради, член постійної депутатської комісії з питань комунальної власності та земельних відносин Юрій Кравчук.

“Усі добре пам’ятають, що Мукачівська міська рада виділила біля 400 земельних ділянок у кінці вулиці Івана Франка учасникам АТО. Звичайно, депутати одноголосно підтримали доцільність надання цих ділянок нашим героям. Місяць тому до мене підійшов один з учасників АТО, якому теж дали дозвіл на виготовлення документів на земельну ділянку в районі вулиці Франка. Поскаржився, що документи здав давно, а ніякої відповіді немає. Ми з ним обійшли кілька кабінетів, нас направили у ДП “Закарпатський геодезичний центр”. Там нам повідомили, що вони не можуть надати дозвіл на узаконення даної ділянки, бо… це землі Міністерства оборони! Щоб переконатись у цій інформації, я зробив кілька інформаційних запитів, і мені підтвердили, що ці ділянки знаходяться на землях оборони, належать до Мукачівського військового полігону.

Мене обурив той факт, що депутатів фактично ввели в оману: ми не знали, що ці землі не відносяться до території Мукачівської міської ради. Відповідальність за це несуть чиновники, які готували нам документи. Виникає ще ряд інших питань: на якій підставі було замовлено детальний план території, присвоєні назви вулиць, ймовірно і витрачені кошти з міського бюджету на розроблення документації? Безперечно, ми зробимо усе можливе, щоб наші герої отримали земельні ділянки – звернемося до Міністерства оборони з проханням передати цю землю місту, будемо спілкуватися з громадами сусідніх сіл про розширення меж міста. Я пропонував реалізувати досвід інших міст у цьому напрямку – грошову компенсацію замість земельних ділянок.

На жаль, пропозиція не була підтримана, хоча логіка тут є – небагато учасників АТО мають можливість будуватися. А маючи позачергове право на отримання ділянок, вони можуть використати його, отримавши кошти. Тоді ми зможемо забезпечити землею тих, хто справді її потребує. Зараз у черзі на отримання ділянок біля тисячі учасників АТО, і їх кількість зростає, бо хлопці повертаються з АТО, і війна ще не скінчилася. Окрім того, у міськвиконкомі зареєстровано більше 1700 заяв від мешканців міста, які теж мають право на отримання безоплатної земельної ділянки. У таких умовах я дуже сумніваюся, що люди дочекаються своїх земель, принаймні, за нашої каденції”, – розповів Юрій Кравчук.

clipnews