У період новорічних та різдвяних свят Держприкордонслужба посилює заходи безпеки

З настанням різдвяних та новорічних свят по всіх ділянках кордону спостерігається динамічний рух осіб та транспортних засобів, що прямують через державний кордон та лінію розмежування в районі проведення АТО. Аби забезпечити максимально безпечний та комфортний їх перетин, співробітники Державної прикордонної служби України, ще напередодні Різдва, приступили до посилених заходів несення служби на державному кордоні.

Варто зазначити, що збільшення пасажиро-транспортного потоку фіксуються як на виїзд, так і на в’їзд, зокрема на західній ділянці кордону. Наразі Державною прикордонною службою України у взаємодії з правоохоронними органами суміжних країн вжито всі можливі заходи для забезпечення комфортного, безпечного та максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього в рази було збільшено кількість прикордонних нарядів, до перевірок та оглядів залучені службові собаки й використовуються усі можливі технічні засоби. Адже безпека на державному кордоні та максимально комфортні умови перетину держрубежу для подорожуючих в період святкових днів – пріоритетні завдання для прикордонників.

Також Держприкордонслужба в межах компетенції ініціювала низку заходів по взаємодії з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування.

Особлива увага в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що розташовані на лінії розмежування в районі проведення АТО. Як і по всій ділянці кордону, тут проводяться заходи щодо посилення протидії терористичній діяльності бойовиків, а підрозділи  Держприкордонслужби приведені у готовність для відбиття їх можливих раптових нападів. Для своєчасного реагування на такі випади ведеться цілодобовий моніторинг оперативної обстановки, а особовий склад підрозділів, який виконує завдання в зоні проведення АТО, забезпечено усім необхідним.

Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим та в районі проведення АТО, зокрема в Донецькій та Луганській областях, працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей.

Також Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають держаний кордон України, ретельно та завчасно готуватися до своїх подорожей, з обов’язковим врахуванням погодних умов. У разі виникнення запитань під час перетину кордону в пунктах пропуску, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.

clipnews