“Загрався в політику”: Щадей більше не в.о. Ужгородського міського голови

За відставку в.о. міського голови Віктора Щадея проголосувало 35 депутатів. Рішення було прийнято практично одноголосно за виключенням одного депутата. Недійсними визнано три бюлетені. Наприкінці серпня вже була спроба відсторонити його від обов’язків, але на той час не вистачило лише двох голосів для остаточного рішення. Так як фракція Єдиний центр відмовилась приймати участь у голосуванні.  Але на цей раз депутати ЄЦ активно підключилися до голосування, і  стало зрозуміло, що Щадей не втримається на посаді. Депутати так жваво прийнялись до голосування, що створилася черга.

Взагалі то зняття молодого мера ініціював екс-бютівець Тарас Румянцев. Так, як вважають, що Щадей «загрався в політику».

На даний момент відбувається підготовка до голосування за кандидатуру нового секретаря, який і буде в.о.  мера Ужгорода.

 

Нагадаємо:

Всупереч поширеній думці, що Віктора Щадея на посаду секретаря міськради і в.о мера призначили ужгородські депутати і це був одностайний вибір, можна сказати що це не так. Це рішення було прийнято в Мукачеві, а більшості депутатів “довели”, що так треба зробити за допомогою гранат, смс з погрозами на телефони дітей (про це говорили самі депутати), погроз звільнення з посад депутатів, бюджетників або їх родичів.

Чому була обрана саме кандидатура Віктора Щадея? Тому, що за 3 місяці до виборів (так мало бути до подачі Віктором Погорєловим позову на незаконне “повалення” з посади міського голови в суд) потрібна була слабка транзитна кандидатура, яка не має ні значної політичної підтримки, і фінансового ресурсу і не зможе конкурувати за мерське крісло з Володимиром Чубірком – кумом Віктора Балоги. Однак, тоді вибори було перенесено.

clipnews