Як в Ужгородській міськраді скандалили навколо посади в.о. мера (фото)

Як ми вже повідомляли, сьогодні, на засіданні сесії Ужгородської міської ради депутати голосували по питанню подальшого перебування Віктора Щадея на посаді виконуючого обов’язки міського голови Ужгорода. 

Процедура відбулася таємно, із застосуванням виготовлених тут-таки бюлетенів.

Голосував 31 депутат, з них 29 “за” відставку, 1 – “проти” і 1 “утримався”. З огляду на результати, Щадей залишається на посаді.

Після цього розгорівся скандал, у в.о. міського голови почали метати яйця протестувальники, не згідні з тим, що він залишається на посаді, та посунули на нього із гнівними криками. Щадея оточили люди з його команди і вивели із зали.

Відтак, продовження засідання відклали на невизначений термін. А громадський активіст Іван Данацко (на фото нижче – зліва) таки здійснив, поки що частково, обіцянку вручити прибічникам Балоги та йому самому “30 срібняків”.

НАГАДАЄМО:

У 2005 році Віктор Щадей, будучи активістом кампанії “Пора”, закидав яйцями тодішнього голову міськвиконкому Ужгорода Віктора Погорєлова. Конфлікт не завадив Віктору Погорєлову зробити Щадея секретарем міської ради після того, як у 2010 році, за результатами місцевих виборів, став міським головою Ужгорода.

“У серпні того ж року, до слова, В. Щадея звільнив з посади свого радника тодішній губернатор Віктор Балога.

Утім, згодом Щадей повернувся до співпраці з обома Вікторами – і Балогою, і Погорєловим.

Але ще до звільнення він устиг стати депутатом обласної ради – на місце, яке звільнилося після смерті ректора Володимира Сливки.

Конфлікт з яйцями не завадив подальшій тісній політичній співпраці. У 2010 році Щадей, будучи все ще “у команді Павла Чучки” (за зізнанням останнього) працював на перемогу Віктора Погорєлова, фактично очолюючи його виборчу кампанію та керуючи “бойовим листком”, що агітував “за” Погорєлова на виборах мера” (джерело).

Пропонуємо фотозвіт про пристрасті, які кипіли в Ужгородській міськраді сьогодні.

взп

clipnews