З початку року прокурорами Закарпаття вже порушено 6 кримінальних справ за невиплату зарплати

Розмір заборгованості із виплати заробітної плати в області станом на початок березня становить понад 13 млн.грн. Прокуратура усіма кримінальними та цивільно-правовими методами продовжує боротьбу із невиплатою людям зарплат.

За інформацією начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод та інтересів держави, прокуратури області Іллі ІЛЬЧУКА, прокуратурою Мукачівського району порушено кримінальну справу відносно начальника Кольчинського ВУЖКГ який понад півроку безпідставно не виплачував заробітну плату працівникам на суму 27 тис. грн. Цю справу вже скеровано до суду.

Крім застосування в боротьбі із вказаними порушеннями заходів кримінально-правового характеру, прокурори реагували на факти несвоєчасної виплати заробітної плати шляхом внесення приписів, подань, притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної та адміністративної відповідальності

До прикладу, за внесеним прокурором Виноградівського району приписом ДП АК „Альфа” погашено заборгованість по заробітній платі на суму 216 тис. грн.
Крім цього, адміністрацією філії «Кіровський спецкар’єр” погашено в повному обсязі заборгованість по заробітній платі на суму 157 тис. грн. за внесеним прокурором Мукачівського району приписом.

Всього, з початку поточного року, прокурорами порушено 6 кримінальних справ, внесено 38 приписів та подань, за результатами розгляду яких відшкодовано 3 млн. 455 тис. грн., до відповідальності притягнуто 18 осіб, у т.ч. два посадовця контролюючих органів.

Прокурорами також вживались заходи до усунення порушень Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо несплати у встановлені строки страхових внесків.
Зокрема, прокурором Виноградівського та Міжгірського районів директору ДП АК „Альфа”, ДП „Санаторій Верховина” внесено приписи, за наслідками розгляду яких відшкодовано 85 тис.грн.
Аналогічним чином на вказані порушення реагували також прокурори Мукачівського району та Хустським міжрайонний.
Всього за наслідками перевірок з питань дотримання законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування з початку року, прокурорами порушено дві кримінальні справи, внесено 26 приписів та подань, за наслідками розгляду яких вже відшкодовано понад 1403 тис. грн., до відповідальності притягнуто чотири особи та опротестовано одне незаконне рішення управлінського характеру.


Прес-служба прокуратури області

clipnews