Росія хоче отримати крейсер “Україна” безкоштовно

РФ чекає прийнятної пропозиції з боку України за умовами придбання Росією ракетного крейсера “Україна” і очікує, що його віддадуть безкоштовно.

Про це журналістам у Владивостоці повідом міністр оборони РФ Анатолій Сердюков. “Ми чекаємо прийнятного рішення”, – сказав російський міністр.

У свою чергу глава Міноборони України Михайло Єжель, який взяв участь у зустрічі з журналістами, висловив думку, що найближчим часом це питання буде вирішено і багато чого вже проговорено.

“Не хочу передбачати події, але мені як моряку, після того як ми побували сьогодні на однотипному крейсері “Варяг ” Тихоокеанського флоту, бачили, що це за корабель, у мене рука не підніметься різати цей крейсер з 95% готовності до виходу”, – сказав Єжель.

Він підкреслив, що зараз крейсер, який раніше був названий “Україна”, не має імені, це просто “замовлення N” (номер).

“Я думаю, що Анатолій Едуардович (Сердюков) хоче мати ще один такий корабель у складі ВМФ РФ”, – сказав Єжель.

“Так, безкоштовно”, – іронічно зауважив Сердюков.

На запитання журналістів, де цей корабель зможе базуватися в разі його придбання Росією, міністр лаконічно відповів: “На Чорному морі”.v

Як повідомлялося, 17 травня 2010 року президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмитро Мєдвєдєв домовилися про добудову ракетного крейсера “Україна”.

clipnews