Прикарпаття з розмахом відзначить день народження Бандери

Івано-Франківська обласна рада створила оргкомітет з підготовки до святкування.
Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич своїм розпорядженням рекомендував владі Івано-Франківська і Калуша організувати 1 січня 2011 року проведення віче біля меморіального комплексу Степана Бандери в його рідному селі Старий Угринів та в Івано-Франківську біля пам’ятника Бандері на Європейській площі.

Районним радам, райдержадміністраціям і виконкомам міст облрада рекомендує забезпечити участь жителів у віче в селі Старий Угринів і “провести тематичні заходи, урочисті збори, покладання квітів до пам’ятників Бандері, могил і пам’ятників борців за свободу України”.

Главі оргкомітету святкувань, заступникові голови облради Василю Гладію доручено запросити представників влади, політичних партій, громадських організацій, школярів і студентів. Зокрема забезпечити їх перевезення до села Старий Угринів.

Управлінню освіти і науки облдержадміністрації облрада рекомендує провести в школах і вузах області історичних уроків, конкурсів, творів, зустрічей з ветеранами УПА.

Як відомо, Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району Прикарпаття.

Нагадаємо, в Західній Україні нещодавно підняли тему перепоховання Степана Бандери, що покоїться на цвинтарі Вальдфрідгоф в Мюнхені. З місцем нової могили ще не визначилися, обирають між рідним селом Бандери Старий Угринів під Івано-Франківськом, самим облцентром і Калушем.

tsn.ua

admin