Пінчук відсвяткує ювілей за 5 млн євро у Куршавелі

Віктор Пінчук, український мільярдер, який вважається одним з найвідоміших у світі колекціонерів сучасного мистецтва, відзначить свій п’ятдесятий день народження на прийомі в Куршевелі вартістю у кілька мільйонів євро, йдеться у статті “Розкішний ювілей українського мільярдера Віктора Пінчука в Куршевелі”.

“Надзвичайне хвилювання, яке панує, показує значущість події”, – говорить Роберт Манто, генеральний директор міських служб міста Гренобль.

Прес-служба Пінчука в Києві не змогла дати відповідь, посилаючись на те, що їх спікер був хворий.

На програму, що складається з вистави цирку Дю Солей (Cirque du soleil), феєрверку та шведського столу, складеного дуже відомим у Західній Європі шеф-кухарем Аленом Дюкассом, Віктор Пінчук запрошує 300 гостей. Рахунок, який буде наданий іменинникові, складе кілька мільйонів євро, відповідно до джерела в Куршевелі.

У той же час, за даними, отриманими французькою газетою Le Dofiné, рахунок Пінчука за святкування ювілею складе 5 млн євро. “Це дрібниця для людини, що володіє трьома мільярдами доларів завдяки своїй промисловій і медіа імперіям”, – йдеться в замітці “Куршевель чекає мільярдера”.

Протягом двох тижнів п’ятдесят робітників, що “працюють вдень і вночі”, за словами Манто, у важких погодних умовах для того, щоб підготувати цю вечірку, яка відбудеться в зведених наметах на площі 3 тис. кв м.

“Нам би хотілося, щоб він приїхав сюди, а не в Гштаад (у Швеції). Цей виключно приватний візит може сприяти тому, що інші мільярдери зроблять те ж саме”, – говорить Роберт Манто.

Нагадаємо, що 50 років Віктору Пінчуку виповнилося 14 грудня. У 1990-му році, незадовго до розпаду СРСР, він заснував компанію Інтерпайп. У 2002-му одружився з Оленою Франчук, дочкою тодішнього президента країни Леоніда Кучми.

У 2006 році була заснована компанія EastOne – міжнародна інвестиційно-консалтингова група, інвестиційний портфель активів якої включає більше 20 різних бізнесів і проектів, у тому числі компанію Інтерпайп та ряд ЗМІ в Україні та за кордоном.

Пінчук є основним акціонером групи EastOne, однією з найбагатших людей України. Зокрема, Пінчуку належать телеканали СТБ, ICTV, Новий канал, QTV, М1, М2, газета “Дело”, “Факты и комментарии”, “ИнвестГазета”, журнали “ТОП-100 Рейтинг кращих компаній України”.

У 2006 році Пінчук заснував PinchukArtCentrе. Він визнаний найбільшим арт-центром в Україні та Східній Європі. У 2010 році Пінчук став першим в історії України громадським діячем, який потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу TIME. Крім того, в цьому році Пінчук очолив список ТОП-десять лобістів України за кордоном, за підсумками опитування експертів, проведеного Інститутом світової політики.

admin