На Закарпатті на кордоні за екопорушення до адмінвідповідальності притягнуті 134 власників транспортних засобів

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в пунктах пропуску через державний кордон та в зоні діяльності митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області за жовтень 2010 року перевірено 18995 транспортних одиниць, здійснено екологічний контроль вантажів загальною вагою 1065 тис. т та радіологічний контроль – 694,028 тис. т.

Впродовж жовтня через порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1406 від 23.12.08р. “Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню та обсягів квот у 2010 році” та постанови Кабінету Міністрів України №1120 від 13.07.2000 року “Про затвердження Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням і Жовтого та Зеленого переліків відходів” та інших чинних нормативних актів держінспекторами було затримано 18 транспортних засобів з вантажем “холодильне обладнання”, “речі, що були у використанні” та “зиркобіт МО”, з них повернуто країні-відправнику – 6.

За порушення вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 134 власників автотранспортних засобів на загальну суму штрафів 4,556 тис.грн.., які стягнуто в повному обсязі. Крім того, за шкоду, завдану довкіллю, нараховано та стягнуто збитків на загальну суму 0,313 тис.грн.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області

admin