Їдучи залізницею до Карпат, пасажири можуть прихопити з собою …автомобіль

Для пасажирів створена можливість перевезти до Карпат автомобіль, оскільки у складі зазначених поїздів курсують автомобілевози. Склади поїздів сформовані з купейних та плацкартних вагонів. Загалом в одному поїзді буде до 15 вагонів.

З метою вивчення попиту на поїзди Київ – Ворохта та Дніпропетровськ – Ворохта Укрзалізниця приймає групові заявки.

Нещодавно «Укрзалізниця» опитала споживачів стосовно поширення послуги замовлення автомобілевозів на маршрути пасажирських поїздів у західному напрямку. В анкетуванні, яке провели маркетологи Головного пасажирського управління «Укрзалізниці» та пасажирських служб залізниць України, узяли участь 1515 осіб, котрі мають власні автомобілі.

Більшість із них подорожують на захід України в особистих справах (37,2% загальної кількості респондентів). Значна частина опитаних як мету поїздок зазначили роботу, бізнес, відрядження (24,8%), а також відпочинок (24,6%)^ при цьому теплої пори року відпочивати їдуть 12,7% учасників опитування, а взимку на гірськолижні курорти вирушають 11,9% респондентів.

На момент анкетування на питання щодо зручності користування власним автомобілем у місті, до якого здійснюється поїздка на захід України, 45,1% учасників дослідження відповіли, що не обмірковували такого варіанту, а 41,0% – що в цьому не мають потреби. Дуже зручним такий варіант подорожі виявився для 14,5% опитаних.

Послугою замовлення автомобілевозу виявили намір скористатися: для ділових поїздок – 7,7% респондентів, для подорожей в особистих справах і на відпочинок – 5,3% учасників опитування, для мандрівок на гірськолижні курорти – 2,9% респондентів. 35,1% учасників анкетування не виключають можливості того, що в майбутньому стануть користувачами послуги.

Найбільшу потребу в перевезенні власного автомобілю залізницею відчувають пасажири, які прямують до Львова (24,6%) та Ужгорода (14,6%)^ у багатьох відповідях кінцевим пунктом подорожі з автомобілем називали також Яремчу (9,1%) й Івано-Франківськ (5,0%).

Зважаючи на результати опитування, залізничники планують урахувати побажання пасажирів під час проектування нових маршрутів автомобілевозів.

Кievpress

admin