Для народної артистки України Клари Балог не знайшлося місця на ювілейній сцені…

Незмінним балетмейстером-постановником тут протягом кількох десятиліть була і є легенда крайової професійної хореографії народна артистка України Клара Федорівна Балог.

Та остання залишилася не дуже вдоволена рівнем культури в культурницькому закладі, якому віддала стільки років свого творчого життя. Прикро, сповістила вона, що критичні статті, подібні до «Ганебне шоу в центрі Європи» (газета «Правозахист» за 4 квітня минулого року), треба, на жаль, продовжувати.

— За нинішнім сценарієм, — зазначила Клара Федорівна, — мені навіть не знайшлося місця на сцені. Микола Попенко, котрий теж багато років віддав нашій філармонії, дуже здивувався, не знайшовши мене серед запрошених на сцену. Справа не в мені, а в незрозумілому егоїзмі певних очільників нашої культури, які бачать себе центром усього сущого. Це не робить компліменту рівню нашої культури, показує, що останній у філармонії не дуже підвищився. На все це дійство дивилася ж еліта Ужгорода. Городяни та закарпатці відтак телефонували, висловлювали невдоволення тим, що мене, найстарішу народну артистку України, в моєму ж хорі принизили. Навіть простий робітник сказав особисто мені: «Вам навіть стілець не поставили на сцені, хоч потрібно було — крісло!»

Так і відзначила 65-річчя свого рідного хору наша «жива легенда» — в залі серед глядачів. Як старійшині, не надали їй слова і від колективу, хоч це було логічно і потрібно. Жаль… То порятуй же, Боже, деяких наших працівників культури від подібної гордині.

Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород, Karpatnews.in.ua

admin