На Західній Україні затаїлися стародавні печери

Печери знаходяться на Тернопільщині. Щоб дістатися до пам’яток, потрібно обрати маршрут, що веде до Чорткова ( Тернопільська область). Приїхавши на місце, радимо взяти екскурсію, оскільки самотужки оглядати печери практично не можливо. Ви спитаєте чому? А тому, що їхні масштаби дуже великі і кожен, хто заходить в печеру підлягає небезпеці загубитися. Також це досить екстремально і небезпечно, оскільки в печерах іноді лунають дивні звуки чи з’являються різні істоти підземної фауни. Тому бажано відвідувати печери з екскурсоводами.

Печери можна оглянути за 3 дні. На кожну з них достатньо виділити по одній добі. А отже їх є всього три. За ці дні ви зможете детально ознайомитесь з печерою Млинки, відвідавши три її райони, кожен з яких відрізняється розмірами залів, кольорами кристалів, глибиною тріщин. У цій печері за стародавньою легендою замерзла ціла експедиція і від тоді тут блукають мертві душі. Правда це чи ні, можна пересвідчитися!
На другий день загляньте глибше у печеру Угринь – значно менша ніж попередня, проте насиченіша стародавніми згадками, такими як трипільська культура. Також тут взимку полюбляють гуртуватися кажани і гігантські пацюки. Видовище печери в середині грандіозне, а коли ще й над головою пролетить громада «літаючих мишей», то запевняємо, що в крові зашкалить адреналін.

Останнього дня варто відвідати печеру музейного стилю – печеру Вертеба. Тут можна детальніше дізнатися про історію виникнення печер, побачити сліди проживання людини кам’яної доби, трипільські лежанки, глеки і кістки. А також пройти одне з найвужчих місць печери – лаз “Чортове горло”.

Таке задоволення сьогодні коштує 650 гривень. В цю суму входить екскурсія, проживання, прокат ліхтарика та комбінезона, харчування. У вартість включена навіть страховка. Тому не зволікайте, а відвідайте найстаріші печери України.

vedinfo.com

admin