В Ужгороді використовуються брудні pr-технології

Як приклад, Микола Григорович наводить нещодавній випадок за участі кандидата Миколи Жолтані на площі Шандора Петефі. Там «людина з народу» взяла двох бомжів і представляючи їх працівниками міського КШЕПу (насправді ці люди там не працюють), попросила їх розповісти для заздалегідь запрошених журналістів телеканалу «Тиса-1» про погані умови праці, невиплату зарплат і ще багато різного бруду.

— На моє прохання цей неправдивий сюжет (бо у нас немає ніякої заборгованості перед комунальниками) було знято, — далі розповідає Микола Адамовський. — Натомість цей канал випустив матеріал, про те, що у школах, де навчаються діти ромської національності, не міняють старі вікна на пластикові. Але ж це — не процес одного дня. Нам треба завершити спочатку ремонти там, де течуть дахи та застарілі мережі опалення. Це — процес не одного дня, як собі хтось думає…

У той же час Микола Адамовський каже, що Микола Жолтані, чомусь, нікому не розповідає про свій будинок у Горянах, який без дозволів на те використовує як громадську баню, і де без медичних книжок працюють люди.

За словами першого заступника мера, не далеко від згаданого кандидата втік і Віктор Погорєлов. Він на своїх передвиборних білбордах заявляє: «Місту — цілодобове водопостачання».

— Але ж він, як колишній мер і господарник добре знає, що зробити в Ужгороді це нереально, — розповідає Адамовський. —   На це потрібно близько 30 мільйонів гривень. І звідки їх узяти місту? Ми домоглися, що у деяких частинах Ужгорода збільшено графік подачі води на годину. Це — реально. Але для чого піаритися на нереальних речах і брехні? Або для чого говорити: «Збережемо зелені зони», якщо той же Погорєлов продав зелену зону під нинішнім «Мегамаксом» і всіляко вставляв палиці у просування справи з будівництва в Ужгороді аквапарку.

Миколу Адамовського також обурює той факт, що до офіційного старту виборчої кампанії у школах Ужгорода безкоштовно роздають газети із вихвалянням майбутніх кандидатів і обливанням брудом діючої міської влади. Зам мера також каже, що йому відомо про факти підкупу виборців ромської національності, від котрих забирають паспорти і обіцяють платити за їхні голоси по 200 гривень люди Віктора Балоги.          

Розповідаючи про ці факти, Микола Адамовський попросив потенційних кандидатів казати людям правду, а не перекручувати дійсне з бажаним. Заступник міського голови також зауважив про велику кількість зовнішньої передвиборної реклами, на яку повинні б реагувати правоохоронці. Однак, за його словами, поки ж звернення міської ради з цього приводу до силовиків залишаються без відповідей.

Павло БІЛЕЦЬКИЙ

admin