Ужгородом прокотиться "транскордонний джазовий марафон"

«Десятиденний транскордонний джазовий марафон» прокотиться тринадцятьма містами України та Польщі: Львів, Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Ужгород, Люблін, Варшава, Перемишль, Санок, Новіци. Можливо до фестивалю приєднаються Житомир і Київ.

Серед виконавців, що тішитимуть слух меломанів своєю майстерністю, будуть: New Trio (Poland), The Second Approach Trio (Rossia), Alex Maksymiv Projekt ( Canada -Niderland-Portugalia), Tatiana Balakyrska &amp^ «Free-SpokenBand» (Rossia-Ukraina), Litvinyuk Acoustik Jazz (Ukraina – Poland), Karolak Quartet &amp^ Oktawia (Poland), LeLa project (Armenia –Ukraina), PERVOE_SOLNCE (Rossia), FULL BLAST [BROETZMANN-PLIAKAS-WERTMUELLER], Mencel Trio (Poland).

Довідка:

“Jazz Bez” – один із найвідоміших та найбільш тривалихджазових фестивалів нашої країни, котрому не тільки до змоги успішно прожити 10 років, але й вдається кожного разу збільшувати аудиторію, запрошувати титулованих виконавців з цілого світу та приєднувати до джазового руху нові міста.

Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових колективів у Львові та Перемишлі, тепер “Jazz Bez”поширився на культурні центри України та Польщі і щороку дивує грою кращих джазових музикантів.

“Jazz Bez” – це десять днів джазу: традиційного і авангардного, українського та світового, класичного та сучасного, елітарного і водночас доступного. Кожного року фестиваль представляє різноманітні барви джазу, експериментальної та імпровізаційної музики знаних колективів і нових проектів іменитих музикантів.

Родзинкою фестивалю є поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі- джаз…) та імпровізаційної музики.

Цієї зими фестиваль святкує своє десятиліття.

Гал-Інфо

admin