9-19 вересня на Закарпатті проходитиме XIІ-й міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм "Мій рідний край"

Фестиваль планується провести з 9 по 19 вересня 2010 року на базі Закарпатської ОДТРК.

Метою даного Фестивалю є сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн – учасниць фестивалю.

Серед основних фестивальних заходів численні “Круглі столи”, творчі дискусії, семінари, тренінги для журналістів, які готують програми для національних меншин, презентації окремих програм, фільмів, проектів, виставки, брифінги, прес-конференції тощо.

Програма Фестивалю передбачає поїздку української делегації до Румунії впродовж 10-15 вересня 2010 року. Планується зустріч керівників українських ДТРК з румунськими журналістами на Суспільному телебаченні в Бухаресті та відвідання чотирьох румунських міст, де діють потужні телерадіоорганізації. Фестивальні заходи на території Закарпатської області відбудуться 16-19 вересня 2010 року. Міжнародне журі перегляне понад 40 телепрограм та понад 40 радіопрограм. Оцінюватимуться роботи українських та зарубіжних журналістів за номінаціями:

– Телевізійний ведучий^

– Радіоведучий^

– “Краща авторська робота” (телебачення/радіо)^

– “Краща режисерська робота” (телебачення/радіо)^

– “Краща операторська робота”(телебачення)^

– “Краща звукорежисерська робота” (телебачення / радіо)^

– “Краще музичне оформлення” (телебачення / радіо)

– Приз глядацької (слухацької) симпатії (телебачення / радіо)^

– Спеціальні призи.

Етнічний та релігійний мир є одним із величезних багатств Закарпаття, якому інші частини світу можуть лише позаздрити. Не випадково Організація Об’єднаних Націй вбачає в Закарпатській області унікальну модель “мирного співжиття різних національних груп”. Тож закономірно, що кожного року багатонаціональна центральна та східна Європа зустрічаються саме тут, на фестивалі “Мій рідний край”.

Державний комітет телебачення та радіомовлення України

admin