Видавці Закарпаття взяли участь у Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

Книжкову продукцію на виставці презентують 169 суб’єктів видавничої справи. У тому числі – 30 зарубіжних видавців з 10 країн світу.

Закарпатська друкована продукція представлена на виставці стендами, які складаються з понад півсотні найменувань книг, що вийшли у видавництвах різної форми власності. Серед експонатів – енциклопедичні видання, поезія, проза, художні альбоми, книги, присвячені українському мистецтву та культурі.

Формування окремого стенду здійснювалось за рахунок переважно виставкового фонду управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації, укомплектованого книгами, випущеними за програмою Підтримки засобів масової інформації, видання творів закарпатських авторів та розвитку галузі. Експонуються і видання, надані видавництвами і видавничими організаціями з усього регіону.

У рамках проведення виставки-ярмарку було оголошено переможців національного конкурсу «Краща книга України» у дев’яти номінаціях.

Так, у номінації «Світ дитинства» Дипломом ІІІ ступеня нагороджено видавництво «Карпати» (м.Ужгород) за книгу «Горнятко доброти» Юлії Драгун, яка щедро ілюстрована школярами-односельцями авторки. Твори сільської літераторки, завдяки місцевій, зрозумілій для читацького загалу тематиці і християнській спрямованості, уже стали популярні у школах і дитсадках краю. А у номінації «Поезія» видавництво «Карпати» нагороджено Дипломом ІІІ ступеня за збірки «Ріка під кригою» Василя Густі та «Между небом и землей» Людмили Кудрявської – ліричні сповіді про непростий духовний пошук сучасників. До речі, ці дві книги профінансовані у рамках вищеназваної Програми.

За словами Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, багатопрофільне видавництво “Карпати”, якому виповнюється 65 років з дня його заснування, наполегливо і гідно відроджує славні традиції закарпатської культури, продовжує практику підготовки серйозних науково-популярних, краєзнавчих, художньо-літературних, мистецьких, навчальних і довідкових видань, які, за оцінкою фахівців, є значним внеском у розвиток вітчизняного книговидання.

Прес-центр ОДА

admin