Ужгородська міська рада стала на захист ФК “Карпати» та «Металіст»

— Ужгород має добрі футбольні традиції і нам не байдужа доля вітчизняного футболу, — каже ініціатор звернення депутат ужгородської міської ради Павло Федака. — Тому, враховуючи звернення вболівальників та футболістів Львова і Харкова, ми вирішили звернутися до української й міжнародної громадськості з проханням започаткувати всеукраїнський рух проти корупційних схем у ФФУ та голови цієї структури Григорія Суркіса.

У зверненні зокрема йдеться: «… причиною такого свавільного рішення стала незалежна позиція і імунітет цих клубів до корупційних схем організованих Президентом ФФУ Григорієм Суркісом, а також побоювання керівництва ФФУ за розстановку сил в чемпіонаті. Тому до ФК «Металіст» та ФК «Карпати» застосували найбрудніші з можливих прийомів – спробували очорнити репутацію, гарантовано позбавити можливості піднятися на п’єдестал пошани і відлучити від євро кубків. Це підле і цинічне рішення було прийняте напередодні відповідальних матчів клубів у Лізі Європи, що могло завдати удару не тільки іміджу ФК «Карпати» та ФК «Металіст», але й міжнародному престижу України.

Ужгородська міська рада звертається до всієї української та міжнародної громадськості з проханням підтримати ФК “Металіст” та ФК «Карпати», які завжди і в усьому слідували найвищим етичних стандартам, принципам і нормам європейського футболу, встановленим УЄФА. У ФФУ немає ніяких законних підстав застосовувати до цих клубів які б то не було дисциплінарні санкції. Їх просто намагаються знищити за те, що хочуть грати в чемпіонаті, де в усіх учасників рівні можливості і де арбітри судять матчі по совісті…»

— Цей Суркіс вже взагалі розпоясався, — коментує рішення сесії ужгородський міський голова Сергій Ратушняк. — З такими темпами він нам скоро взагалі заборонить грати у футбол. Він собі запровадив корупційну федерацію, через яку годує іноземних легіонерів, а наші хлопці змушені ганяти м’яча по селах. І через те, що не мають грошей, їм закритий доступ до достойних вітчизняних клубів.

Павло БІЛЕЦЬКИЙ

admin