Ужгородська міська дитяча лікарня отримала 50 небулайзерів

З цього приводу в конференц-залі Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні відбулася прес-конференція. Завідувач кафедри дитячих хвороб УжНУ, професор Олеся Горленко, розповіла, що цю гуманітарну допомогу лікарня отримала завдяки колегам з Європи. «У 2008 році за участі представників із Франції, Словаччини та України відбулася міжнародна конференція. Відтоді було започатковано міжнародну програму по допомозі, забезпеченню та створенню центрів з генетичними захворюваннями у дітей, зокрема пульмонологічного спрямування. Вже через рік дитяча клінічна лікарня отримала перший вклад з Європи», – зазначила Олеся Горленко.

Головний лікар дитячої клінічної лікарні Ігор Рошко зауважив, що ці інгалятори або небулайзери компресорні та призначені для інгаляційного лікування хвороб із бронхо-легеневою патологією. Небулайзери використовували вже досить давно, проте їх завжди не вистачало і дітям нерідко доводилось стояти в чергах на процедури, тому вони були дуже потрібні для лікарні. У багатьох дітей часто відбуваються хронічні запальні процеси (хронічний бронхіт, бронхіальна астма, фарингіт, ларингіт), а фізіотерапевтичні методи лікування займають значну частку в ефективному лікуванні цих захворювань.

Інгаляційна терапія поліпшує дренажні функції дихальних шляхів, зменшує набряки, захищає слизові оболонки від дії виробничих аерозолів. Крім того, небулайзерну інгаляційну терапію можуть застосовувати люди похилого віку, ослаблені пацієнти з порушенням функцій зовнішнього дихання та маленькі діти у віці до трьох річного віку, а ще ці апарати прості у використанні.

Відтепер у міській дитячій лікарні та фізіотерапевтичних кабінетах сімейних амбулаторій проблем із забезпеченням інгаляторів не виникатиме. Лікарі переконані, що отримані апарати полегшать як хворим, так і їх сім’ям життя.

admin