Тиждень міської влади у фактах і цифрах

Управління освіти цього тижня продовжило роботу з упорядкування черги в дошкільні заклади міста Ужгорода та контролю за зарахуванням на вільні місця згідно черговості в НВК «Ялинка», АНВК, НВК «Дивосвіт», НВК «Веселку», НВК «Гармонію», НВК «Дзвіночок», ДНЗ №33. Було узагальнено інформацію про підготовку до опалювального сезону, хід впровадження енергозберігаючих технологій, економії енергоресурсів шляхом заміни вікон і дверей, капітальний ремонт і утеплення дахів, системи опалення та котелень, визначено обсяги кошторисів продовження будівництва котелень на газі в загальноосвітніх закладах. Закінчено хімічне гідроочищення та реконструкція системи опалення ПАДІЮНу, укладено угоду на постачання газу до цього закладу. З метою підготовки закладів освіти міста Ужгорода до 2010-2011 навчального року начальник управління освіти Володимир Огар провів нараду керівників закладів освіти, котрі доповіли про стан готовності закладів освіти до нового навчального року та виконання невідкладних заходів із запобігання епідемічних ускладнень на виконання постанови головного лікаря СЕС. Начальник управління освіти, його заступник та спеціаліст капітального будівництва взяли участь в двох нарадах, що проходили за участі заступника міського голови Володимира Химинц. з питань забезпечення освітніх закладів автономним опаленням та будівництва нових котелень. Здійснено виплати заробітної плати упродовж тижня на суму 528 665 грн., виділено 20 тис. грн. на придбання основних засобів та 7600 грн. на оплату комунальних послуг. Здійснено оплату капітального ремонту ЗОШ №6 на 15 тис. грн. На виконання міської програми «Обдарована дитина» проведено виплату стипендій дітям-призерам ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад в сумі 700 грн. Здійснено фінансування продуктів харчування для дошкільних закладів на суму 44 987 грн. за рахунок спецкоштів та 980 грн. на засоби звязку.

Управління з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста спільно з управлінням архітектури та містобудування працювало над підготовкою та організацією проведення Громадських слухань з обговорення проекту “Будівництво льодової арени”. Крім того працівники управління взяли участь в організації проведення круглого столу з обговорення нового Податкового кодексу України та підготовці пропозицій Державній податковій адміністрації в Закарпатській області. Спільно з відділом по роботі з депутатами була проведена зустріч із заступником директора Департаменту з аналізу програмної політики і урядової підзвітності штату Флорида (США). Спільно з регіональними відділеннями “Спілки власників житла України” управління підготувало звернення до Президента України з приводу перегляду та покращення ставлення в країні до інституції ОСББ на рівні уряду, Міністерства ЖКГ та органів місцевого самоврядування, прийняття відповідного законодавства щодо врегулювання проблеми навколо передачі об’єднанням прибудинкових територій, їх державної фінансової підтримки. Проведено моніторинг реалізації інвестиційних проектів підприємств ТПР за липень 2010 року. Надано три індивідуальні консультації ініціативним групам та головам ОСББ з різних питань.

Управління економіки та підприємництва з 5 серпня підготовало та подало на розгляд сесії проект рішення „Про зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2010 рік”^ Програмою передбачено додаткові бюджетні призначення на реконструкцію та капітальний ремонт шляхів (2 млн.грн), капітальний ремонт опалення ЗОШ №19 (150 тис.грн.) та капітальний ремонт покрівлі АНВК (80 тис.грн.). Проведено збір та обробку звітів про фінансово-господарську діяльність готелів та туристичних підприємств міста. Подано в Закарпатську облдержадміністрацію кандидатуру на нагородження почесними грамотами, подяками Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради до Дня підприємця. Зареєстровано та розглянуто 17 заяв суб’єктів господарювання щодо видачі дозволів на розміщення будівель торговельного, побутового та іншого призначення та підготовлено відповідне розпорядження міського голови “Про видачу дозволів на розміщення будівель торговельного, побутового та іншого призначення”. Надано 12 усних консультацій щодо видачі дозволів на розміщення будівель торговельного, побутового та іншого призначення. Працівники управління прийняли участь у громадських слуханнях щодо будівництва в м. Ужгороді льодової арени та обговоренні проекту Податкового кодексу, запропонованого Кабінетом Міністрів України.

Відділ охорони здоров’я розробив та затвердив спільним наказом відділу охорони здоров’я та міськСЕС „План заходів з профілактики малярії в м.Ужгороді”. Проведено наради в медичних закладах з питання ознайомлення медичних працівників з рішенням наради Міністерства охорони здоров’я України від 01.07.10 „Реформування галузі охорони здоров’я України в контексті Програми економічн
их реформ України на 2010-2014 роки
„Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава”. Підготовлено лист в медичні заклади міста щодо посилення контролю за станом пожежної безпеки в закладах. Проведено уточнення планів реагування медичних закладів на надзвичайні ситуації з урахуванням встановлення спекотної погоди. Підготовлено па’мятку для населення щодо необхідних дій із запобігання негативним наслідкам для здоров’я людей, пов’язаних із впливом на їхній організм високої температури. Начальник відділу охорони здоров’я взяв участь в виїзному семінарі на базі Виноградівської районної лікарні на тему: „Паліативна та хоспісна допомога – умова Євроінтеграції”. На прийомі в начальника відділу охорони здоров’я прийнято 8 громадян з питань медикаментозного пільгового забезпечення та 6 громадян з питань госпіталізації в стаціонарні відділення лікувально-профілактичних закладів та оформлення документації для встановлення інвалідності. Підготовлено 20 вихідних листів щодо виконання директивних документів.

Відділ контролю за призначенням та виплатою пенсій управління праці та соціального захисту населення за тиждень перевірив 41 новопризначену пенсійну справу, 37 перерахунків пенсій та 61 особовий рахунок одержувачів пенсій. По особовим рахункам проведено правильність нарахування та виплати пенсій через підприємства, установи, організації, що здійснюють доставку та виплату пенсій, по 19 особових рахунках проведено правильність виплати допомоги на поховання.

Видано 6 посвідчень “Ветеран праці”. На особистому прийомі побувало10 чоловік.

admin