Товариство української культури Угорщини "попрощалося" із послом Дмитром Ткачем

Дійсно це була не тільки співпраця, а й вагома допомога з боку Посла українській громаді в Угорщині.

Вечір української музики, поєднаний з прощальною зустріччю, відкрила голова Товариства української культури в Угорщині та Державного самоврядування українців Угорщини п. Ярослава Хортяні, яка від імені українців Угорщини склала велику подяку пану Дмитру Ткачу за пам’ятник Тараса Шевченка та пам’ятний знак жертвам Голодомору в Україні в 1932-33 рр., який українська громада встановила в найпристижнійших місцях Будапешту.

Зі свого боку посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач підкреслив, що 4 роки йому було дуже легко працювати в Угорщині тільки тому, що тут є дуже потужна і дружня громада, яка завдяки своїй єдності може досягти таких великих успіхів. Також Посол Дмитро Ткач наголосив, що в результаті тісних контактів з Угорським Урядом було зроблено дуже багато справ для покращення національного життя угорців на Закарпатті.

Вся українська громада Угорщини вітає пана Дмитра Ткача з врученням нагороди Президента Угорщини Ласла Шойома – орден “Середній хрест з зіркою” за багаторічну сумлінну працю на благо народів України та Угорщини та бажає йому здоров’я, успіхів і щасливого повернення до дому.

Державне самоврядування українців Угорщини

admin