Спрощено порядок надання державних житлових субсидій

Згідно із рішенням уряду субсидія надаватиметься працездатним громадянам, які сплачують за комунальні послуги більше 15 відсотків щомісячного сукупного доходу, та пенсіонерам, які на ці потреби витрачають понад 10 відсотків сукупного доходу в межах норм споживання.

Значно спрощується сама процедура отримання субсидій. Так, для отримання субсидій уповноважена особа від сім’ї подає в управління праці та соціального захисту населення заяву, встановленого зразка, декларацію про майновий стан та довідки про доходи працюючих членів сім’ї за попередні 6 місяців, а на тверде паливо за попередній календарний рік.

Сім’ї, що складаються з пенсіонерів, інвалідів та інших непрацездатних членів, подають заяву та заповнену декларацію, а всі інші необхідні довідки будуть витребувані управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації від організацій, підприємств і установ без участі заявників.

Громадянам, яким вже призначена субсидія, буде проведений її перерахунок без подачі додаткових документів та звернення до управління праці та СЗН РДА чи організацій надавачів послуг.

Наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг не є перешкодою для одержання субсидії.

Призначенню субсидій передує широка інформаційно-роз’яснювальна робота. Так, управлінням Пенсійного фонду України в Міжгірському районі кожному пенсіонеру буде вислано зразки та чисті бланки заяви, декларації разом із роз’ясненням із питань про надання субсидій.

Змінено графік роботи приймальні управління праці та соціального захисту населення, згідно із яким документи для призначення всіх видів соціальних допомог та субсидій будуть прийматися в робочі дні з 8.00 до 18.00 години, без перерви на обід, в суботу з 8.00 до 13.00 години.

Для організації та координації роботи в районі структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, газо- та енергопостачальних організацій з надання населенню житлових субсидій за спрощеним порядком створено районний штаб, який очолив голова районної державної адміністрації І.Ю. Роман.

Для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання субсидій у віддалених населених пунктах управлінням праці створено спеціальні мобільні групи із числа його працівників та підприємств, надавачів послуг.

При управлінні праці організовано “гарячу” лінію. У разі виникнення додаткових питань з призначення субсидій всі бажаючі будуть мати можливість отримати кваліфіковану відповідь по телефону 2-29-80 щоденно з 8.00 до 17.30 год., а у суботу з 8.00 до 13.00 години.

Михайло ПЛИТАН,
начальник упраління праці та соціального захисту населення РДА.
mizgir.com.ua

admin