Сергій Ратушняк: «Міська рада ніколи не буде виконавцем прокурорських розправ над «неугодними» підприємцями»

У той же час, наша справедлива прокуратура чомусь мовчить, а паралельно надсилає до міської ради листи із вимогами знищувати закривати ті чи інші зупинки. Прокоментувати подібні випадки із усіма їхніми наслідками та передумовами «Clip.news» попросив ужгородського мера Сергія Ратушняка.

— Справді, у місті є така проблема, як несанкціоноване перекриття чи перешкоджання руху, — констатує мер Ужгорода. — Реагуючи на скарги і заяви жителів того чи іншого мікрорайону, ми виїжджаємо на місце й розблоковуємо проїзд. Але вже наступного дня з волі якогось фивника та дозволу правоохоронця, рух знову заблоковують, бо, бачте, якийсь «мажор» вирішив проводити ремонтні роботи свого кафе, офісу чи будинку.
Крім того, я дивуюся, куди дивиться прокуратура і ті ж правоохоронці, коли їм відомо про самовільне захоплення території тим же підприємцем Іваном Яворським на розі Проспекту біля білочки чи ромами на вулиці Тельмана, де в антисанітарних умовах живуть цигани не лише з Ужгорода й Закарпаття. Це все, чомусь, не хвилює, до прикладу, заступника прокурора міста Андрія Малинича. Я про нього згадав не випадково. Адже саме він сьогодні закидав міську раду листами з абсурдними вимогами з терміном виконання «вчора». Хочться вже в тисячний раз нагадати, що прокуратура покликана допомагати органам місцевого самоврядування у роботі, а не гальмувати або заважити. До прикладу, той же Малинич пише нам листа з вимогою закрити одну із зупинок на вулиці Грушевського через те, що вона, розташована близько до дороги і ніби суперечить закону «Про транспорт». Але ж у місті є ще 44 такі ж самі зупинки, дозволи на які видавав ще попередній мер Віктор Погорєлов. Чому б тоді не закрити і їх.
Може прокурор вважає, що місто взагалі повинно залишитися без зупинок (лише тих, чиї власники не підмастили руку прокурору). Звичайно, ми на сесії таку вказівку прокуратури відхилили. Я думаю, що депутати зробили правильно, адже ужгородці б не пробачили нам таку дурість. А мудрому прокурору Малиничу я б порадив просто піти в суд і там доводити законність своїх вимог. Як резюме, наголошую: міська рада ніколи не буде виконавцем прокурорських розправ над «неугодними» підприємцями.
Сидір Немитий
admin