ФК "Закарпаття" у зустрічі з "Титаном" готовий взяти "своє"…

Чи цікавились ви коли-небудь технологією плавки “Титану”?

— Перепрошую, що? (усміхається)… Ні, гадки не маю як це робити.

Зрозуміти вас можна. Та точно знатимете як “розплавити” суперника на полі…

— Маємо певні ідеї. Звісно досягатиметься це не за рецептом металургів, за футбольними правилами. Чи складно буде це зробити? Прогнозувати не беруся: час покаже.

Нещодавно ви відзначали, що пріоритетним для команди виглядають результати у чемпіонаті. Тобто на кубову дуель слід очікувати умовно другий склад ужгородців?

— Нічого подібного — у нас немає першого, другого, чи то третього ешелону. Є певне коло футболістів, які однаково готуються до усіх матчів. Стосовно ж завдання на сезон, то ти правий —”Закарпаттю” слід брати “своє” у першій лізі.

Довідка: Для плавки титану людство вигадало особливі системи. Причиною цього є його висока реактивність зі складовими елементами атмосферного середовища і з більшістю матеріалів, що використовуються у звичайному виробництві для облицювання й тигель. А це означає, що реакція здійснена за традиційною технологією плавки. Необхідно використовувати плавильні машини, які мають здатність досягати високих температур і вміщувати лаву в захищеному від газів (на кшталт Аргону) середовищі. Існують різні типи моделей, які можна розділити на дві основні групи: індукційні плавильні печі з центрифугою і плавильні печі для плавки під тиском. Точка плавлення титану — 1675 С.

Ростислав Буняк, Zakarpattja.uz.ua

admin