На Закарпатті освятили православний соборний Свято-Успенський храм

За Божественною літургією після Чину освячення Владиці архієпископу співслужив єпископ Мефодій (Петровцій), який 15 років тому освятив місце під будівництво цього храму та заклав перший камінь у його фундамент.

Архієреям також співслужили секретар єпархії архімандрит Алексій (Бринчак), благочинний Тячівського округу та настоятель храму протоієрей Михайло Бонк, священнослужителі благочиння. З благословення архієпископа Марка проповідь після запричастного вірша виголосив настоятель Свято-Вознесенського храму в с. Руське Поле протоієрей Микола Гамада.

По закінченні Божественної літургії архієпископ Марк привітав усіх присутніх з недільним днем і особливо з радісною подією – освяченням верхнього храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Багато років громада молилася в нижньому храмі на честь святого рівноапостольного князя Володимира.

Архіпастир подякував усім, хто потрудився для створення нового храму, а благодійникам, що особливо відзначилися, і настоятелю храму вручив архієрейські нагороди.

Хустська єпархія УПЦ (МП)

admin