На митному посту "Малий Березний" у словака вилучили психотропні пігулки "TRALGIT"

Так, вчора (20.07.2010) працівниками митного поста «Малий Березний» Ужгородської митниці затримано гр.Словаччини, який незаконно намагався ввезти до України 19 пігулок медичного препарату сильнодіючої наркотичної дії «TRALGIT».

Рушаючи зі Словаччини до Закарпаття, 39-річний словак на своїй «Шкоді Феліції» хутко обрав спрощений режим митного контролю, аби уникнути зайвої прискіпливої перевірки. Проте митники вивели автомобіль іноземця із загального потоку і запропонували задекларувати чесні наміри перетину кордону.

Проте молодик злукавив, письмово та усно заявивши, що нічого забороненого через українсько-словацький кордон не переміщує. Але у досвідчених митників вже давно утворився так званий «синдром недовіри» до громадян, які з прихованою підступністю намагаються оминути митне законодавство. Як показав огляд автівки, любитель «кайфу» в речовій скринці автосалону переміщував медпрепарат наркотичної дії «TRALGIT » в кількості 19 пігулок по 50мг в кожній.

Згідно Постанови Кабміну України цей медичний препарат (Tramadoli hydrochloridum) відноситься до списку №1 серед «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів», обіг яких суворо обмежено.

Складено протокол про порушення митних правил. Наркотичні пігулки вилучено.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці

admin