Перший заступник голови обласної ради Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян у с. Соловка, що на Ужгородщині

Перед початком прийому сільський голова Олександр Біро інформував Андрія Андрійовича про проблемні питання, які стоять перед ним, як головою сільради, до складу якої входять два села – Соловка і Петрівка. – У населеному пункті є школа І-ІІ ступенів, дитячий садочок, фельдшерсько-акушерський пункт, сільський клуб, так-що клопотів вистачає, – наголосив сільський голова.



Першою на прийом до Андрія Андрійовича прийшла пенсіонерка Олена Мезив. Вона клопотала не стільки про себе, як за всю громаду. Справа в тім, що у с.Соловка застаріла лінія електропередач, Дерев’яні опори, стовпи, подекуди тримаються на «чесному слові». Пані Олена підняла також ще одне болюче питання – питної води. За її словами під час сильних дощів вода в колодязях стрімко піднімається за рахунок стічних вод. Тому мала прохання до керівництва облради: клопотати перед санепідемстанцією перевірити якість води, яку вони споживають та, за потреби, провести її дезинфікацію, оскільки самотужки селяни зробити цього не зможуть.



Володимир Сеньків із с. Петрівка розповів про проблеми з якими стикаються його односільчани та й особисто він сам. Колись біля сільських угідь всюди були викопані траншеї, куди стікали дощові води. А нині, коли ці землі роздані під забудову, власники, не думаючи про інших, позасипали канави, що під час сильних опадів спричинює підтоплення ділянок. Наступне питання з яким звернулися заявники Володимир Сеньків та Ференц Гас – стосувалося ремонту дороги до с.Петрівка. За їх словами ще у 2007 році районною службою автодоріг почався її ремонт. Однак, за невідомих умов працівники служби так і не закінчили 250 метрів дорожнього полотна.



Завідуюча дитячим садочком Маргіта Гусер звернулася до Андрія Сербайла з наболілим: приміщення закладу, яке має більше ста років (побудоване ще у 1902 році) на сьогодні опалюється дровами, хоча в селі вже давно є голубе паливо, через старі вікна, які фактично вже не можна відкривати, ледь проходить світло. Хвилює завідуючу й низький фундамент. Андрій Андрійович, аби краще розібратись, чим допомогти відвідав особисто дитсадок, в якому сьогодні виховуються 20 дітей. Незважаючи на ветхий стан будинку – у приміщенні затишок, чистота.



Директор Соловківської ЗОШ І-ІІ ступенів Янош Бакура звернувся із проханням стосовно добудови двох-трьох класів для школи, позаяк діти навчаються у дві зміни, адже у шести класних приміщеннях в одну зміну це зробити неможливо. Приміщення початкових класів, хоч і відремонтоване, але стеля вже геть просіла. Янош Яношович попросив і про сприяння у завершенні введення в експлуатацію котельні школи.



Оглянувши навчальний заклад, Андрій Андрійович відмітив на господарське ставлення директора до проблем і пообіцяв посприяти у тому, аби діти взимку мали тепло. Єлизавета Йонаш – художній керівник клубу попросила Андрія Анрійовича допомогти в заміні вікон для актового залу.



З усіх питань Андрій Сербайло невідкладно дав доручення відповідним службам і установам, направив листи стосовно виконання порушених у зверненнях питань та взяв на особистий контроль їх реалізацію.




Надія Сарана

clipnews