На Закарпатті дитячі табори мандрують Карпатами

Ось і цими днями під керівництвом директора школи В.Т. Залезинського, вчителів Т.М. Дурунди, В.В. Пуги та В.І. Коцуренка ми здійснили похід у гори — урочище Грабове. Школярі не тільки добре відпочили, а й ознайомилися з організаційними моментами та особливостями особистого і групового спорядження для туристичного походу, милувалися природою.

Коли піднімалися на гору, Володимир Тимофійович розповідав, як можна орієнтуватися на місцевості, а за відпочинку на галявині Тетяна Михайлівна навчила нас складати рюкзак. Неперевершені враження та емоції подарував нам ліс, бо, як кажуть, зустріч з прекрасним приносить радість і насолоду. Не відчуваючи втоми, дорогою ми долали різні перешкоди, аж поки дібралися до місця, де зганяють у кошари овець і кіз. Нас тут гостинно зустріли вівчарі, розповіли багато цікавого про свою нелегку працю, щедро пригостили сиром. А ще ми стали очевидцями народження ягнятка, яке вже через дві години прудко вистрибувало біля нас.

Після апетитного обіду на свіжому п’янкому повітрі ми ще довго відпочивали на галявині. Поверталися додому веселі і бадьорі з масою позитивних вражень від зустрічі з природою. Тож не гайте часу — гайда в гори!

Іванка ДУРУНДА, учениця 6 класу Міжгірської СЗОШ, “Верховина”

clipnews