Збірна України з гандболу збереться в Ужгороді на перший і …останній збір

“Протягом року жодної підготовки збірної не велося. За кандидатам у збірну ми орієнтувалися тільки з виступів гравців за свої клуби . Жодного дня, жодної підготовки, абсолютно нічого не проводилося. Ми не зіграли жодного турніру, а вони край необхідні. Ми не провели навіть жодного тренування”, – сказав тренер.


За інформацією видання handball.in.ua, подібне сталося і з чоловічою молодіжною збірною того ж віку, яка на аналогічному турнірі в Португалії посіла друге місце, пропустивши у фінал чемпіонату господарів.


За словами Воронова, збірна виїжджає в Ужгород 12 травня і всі кандидати їдуть за рахунок своїх клубів.


“Поки не виділено ні копійки коштів на підготовчий збір в Ужгороді ні міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту, ні федерацією гандболу України. Про це я сказав на Президії ФГУ, який вперше проводив новий президент Валерій Третьяков. Думаю, що після цього будуть зроблені якісь конкретні кроки”, – сказав Воронов.


Збірна збереться в Ужгороді на перший і останній збір. 15 і 16 травня молодіжна збірна Словаччини, яка також проводить підготовку, запрошує українців провести два контрольних матчі в місті Міхаловці. Це словацьке місто розташоване в 30 км від Ужгорода.


“Словаки беруть нас на утримання на два дні, нам тільки залишається знайти гроші на оплату проїзду. Але й цих грошей поки що немає”, – обурюється головний тренер.


“Не можна їхати на відбір не провівши жодної гри. 16-го травня плануємо повернутися до Ужгорода, потім два дні тренувань. 19-го на автобусі виїжджаємо до Сербії. Відстань від Ужгорода до Пожега 1700 км”, – пояснив наставник збірної.


23 травня жіноча молодіжна збірна України з гандболу (U-20) під керівництвом головного тренера Георгія Воронова візьме старт у відбірному турнірі чемпіонату світу 2010 року, фінальна частина якого пройде в серпні на майданчиках Кореї. Суперниками українок будуть збірні молодіжні команди Польщі, Сербії та Чехії.


Всі ігри пройдуть в сербському містечку Пожега протягом трьох днів. Команди між собою зіграють в одне коло. У фінальну частину чемпіонату світу виходить тільки переможець відбіркового турніру.


23-го травня о 17.00 збірна України грає з командою Польщі, 24-го – з Сербією (18.00), 25-го – з Чехією (10.00).


Кандидатами в збірну молодіжну команду України є: Гречанова, Андрійчук, Мигович, Бурлаченко (усі – “Податковий Університет”), Глібко, Уманець, Шевельова, Малюченко, Тарасова (усі – “Запоріжжя-ЗДІА”), Юхненко (“Дніпрянка”), Яблонська, Смерека (обидві – “Карпати”), Ткач (Тернопіль), Приходько (“Спартак”), Красько, Сумарока (обидві – “Смарт”).


“Чемпіон”

clipnews