В Ужгороді відбулися 49-ті Міжнародні легкоатлетичні змагання на Кубок “Дружба” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Участь у стартах взяли легкоатлети з України, а також сусідніх держав, серед яких, зокрема, Угорщина та Польща.


До учасників змагань з напутніми словами звернулися член виконкому обласного відділення НОК України, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур та заступник мера Ужгорода Федір Апшай. Право підняти Державний прапор України було надано кращим спортсменам змагань, майстрам спорту України Олені Парнетій з Чернівеччини та Дмитру Островському з Хмельниччини.


Від учасників змагань покладено корзину квітів до підніжжя Пагорба Слави на честь 65-0ї річниці Перемоги у ВВв.


А відтак розпочалися змагання. Чимало учасників показали непогані результати: Олена Яновська (Волинська область) перемогла з бігу на 100 м зб з результатом 13,8 сек та на 200 м (24,6 сек) , Марія Дашкевич (Чернівецька область) перемогла на 100 м (11,6 сек), а її подруга по команді Олена Парнета у забігу на цій дистанції показала ще кращий результат — 11, 5 сек.


У чоловіків Роман Бублик з Івано-Франківська переміг на 100 м з результатом 10,5 сек, Дмитро Островський з Хмельниччини пробіг 400 м за 46,5 сек., мукачівець Ігор Пузанов у спортивній ходьбі на 10.000 м фінішував першим із результатом 43.49,7.
Спеціальний приз пам’яті колишнього голови комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Сергія Операйла за кращий результат від члена Закарпатського відділення НОК України Степана Негера отримала Олена Яновські з Волині.
У командній боротьбі перемогу здобула збірна Хмельницької області, друге — Івано-Франківської, третє — Волині. Господарі — збірна Закарпаття – здобули почесне четверте місце


НОК України


Фото: Данило БАНИК для Закарпатські новини clipnews.info






clipnews