Ужгород повністю переходить на автономне опалення

В Ужгороді вже переведено на «автономку» понад вісімдесят відсотків житлового фонду. На останньому засіданні міськвиконкому міський голова Сергій Ратушняк заявив, що з наступного року Ужгород повністю опалюватиметься автономно.

До слова, днями меру Ужгорода телефонував міністр ЖКГ України Олександр Попов і зізнався, що в Ужгороді має місце суттєва економія газу і, відповідно, бюджетних коштів. Тому міністр запросив ужгородських теплопостачальників на спеціалізований семінар, аби ті поділилися досвідом економії з колегами з інших областей.

На останньому засіданні міськвиконкому було вирішено відключити від центрального опалення ще 31 будинок. Крім житлового фонду, протягом поточного року буде переведено на міні-котельні 10 освітніх закладів міста. «Ми повністю відмовляємося від таких монстрів опалення, як, наприклад, величезна котельня на вулиці Грушевського, – сказав під час засідання виконкому міський голова. – Вони, окрім пожирання міського бюджету у вигляді багатомільйонних рахунків за газ, жодної користі місту не приносять. Тож тепер кожен ужгородець зможе сам вирішувати, коли йому розпочинати опалювальний сезон, а коли закінчувати. Крім того, Ужгород зекономить значну суму коштів, які ми вже запланували витратити на ремонт внутріквартальних територій та облаштування міських дитячих майданчиків».

Павло БІЛЕЦЬКИЙ, “Високий Замок”

admin