У Перечині грабіжник відібрав у пенсіонера горілку й сало…

Тому він гірко скаржився сусідові на несправедливість життя, яку вбачав у тому, що старші люди отримують пенсії, а вони, молоді, не мають засобів для існування. Іван недарма це казав – у селі мешкав самотній 86-річний чоловік. Люди подейкували, буцімто у нього грошей кури не клюють. Саме такими чутками Іван і поділився зі своїм сусідом. Але той не звернув на них жодної уваги й пішов собі додому.

Мозок Івана продовжували свердлити думки про чужі гроші. І ось, глибокої ночі, озброївшись кухонним ножем, молодик подався до обійстя пенсіонера з твердими намірами «розжитися на копійку». Дідусь спав у літній кухні. Близько півночі почувся дзенькіт розбитого скла. З погрозами віддати гроші у приміщення увірвався невідомець.

Господар був не з боягузливих і спокійно відказав, мовляв, не має грошей. Але зухвалець не відставав, наполегливо допитувався, куди поділася пенсія, погрозливо розмахував ножем і приставляв його до грудей старенького. Дідуся й це не злякало. Він запевнив, що гроші у нього вкрали. Тепер непроханий гість перейшов від погроз до прохання – просив бодай десятку. Однак пенсіонер не піддавався.

І тут Іван побачив на столі пляшку горілки, схопив її та став вимагати закуску. Здогадуючись, що дід не має бажання йому допомогти, заходився нишпорити по оселі. Врешті-решт знайшов банку засоленого сала та шматок хліба, з цим і подався геть. Уже вдома ледь не з порога спорожнив свій сорокаградусний «трофей».

Дідусь, хоча і був неприємно вражений нахабною поведінкою нічного візитера, але в міліцію не заявив. Поскаржився хіба що сусідам. Від них про ці події невдовзі довідалися місцеві «шерифи». Дільничні інспектори міліції Василь Бук і Ярослав Лупей зустрілися зі стареньким. Потерпілий розповів, як усе було, і описав зовнішність свого кривдника. Знаючи усіх лобуряк у селі, міліціонери здійснили відповідні перевірки і вийшли на Івана. У нього вдома знайшли речові докази: пляшку з-під горілки та кухонний ніж.

За свої діяння любителю дармівщини тепер доведеться відповідати. Адже за цим фактом порушено кримінальну справу. До речі, проникнення в чуже помешкання та ще й з ножем, погрозами та вимаганнями грошей, суворо карається за чинним законодавством.

– Іван затриманий, нині він знаходиться під вартою, — зауважує перший заступник начальника Перечинського райвідділу ГУМВС Віктор Томаш. – Таке безпутне життя, пристрасть до спиртного, легковажність та зневажання закону привели молодого чоловіка до крутого і неприємного повороту долі.

Михайло ПИСКАЧ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

admin