Кондитери Срібної Землі презентують туристичний маршрут "Солодке Закарпаття"

Закарпаття здавна славиться своїми гастрономічними традиціями і недаремно тут створено та вже функціонує “Закарпатський гастрономічний туристичний маршрут”. Смачний “маршрут” проходить через угорську кухню, далі увазі гурманів пропонують словацьку й чеську, румунську, циганську, єврейську та власне закарпатську кухні. Всі ці кулінарні надбання різних народів вже давно стали своїми на Закарпатті й увійшли до єдиного кулінарного ансамблю краю. Але оскільки кухня явище різнобарвне – незабуваймо про фанки, чевриги, богачі, кіфлики, палачінти, знамениті “Добош” та “Шомлої галушко”, “Естергазі” та “Ріго Йончі”, то і було вирішено групою практиків-кулінарів що представляють десертне обличчя закарпатської гастрономії створити відокремлений маршрут “Солодке Закарпаття” для закарпатців та гостей краю.

Керівники кількох закладів (кафе-цукрарня “Августин”-Ужгород, велнес-отель “Унгварський”-Ужгород, ресторація “Ренесанс”-Хуст)разом з кафедрою туризму УжНУ розпочали роботу над презентацією туристичного маршруту “Солодке Закарпаття”. Під час подорожі цим маршрутом Ви можете замовити найрізноманітніші солодкі подарунким для себе та своїх гостей: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA i wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи від організаторів маршруту.

До прикладу, повідомив Антон Гаупт, відвідувачі східної частини Закарпатття мають змогу поринути у солодкий світ кондитерської “Ренесанс”, що на сьогодні є найкращою кондитерською в регіоні. Ми, акцентує Антон Антонович займаємося виробництвом власної продукції вже понад 12 років. Реалізовуючи десерти власного виробництва, за традиційними для Закарпаття німецькими, угорськими, словацькими рецептами у нашому кафетерію такий тривалий час, працівники “Ренесансу” мали змогу досконало вивчити смаки наших клієнтів, для того щоб мати змогу задовольнити найвибагливіші побажання.

Кондитерські вироби від ужгородської кафе-цукрарні “Августин”, виготовляються по традиційній рецептурі, з використанням секретів домашньої випічки. Роман Боднар стверджує, що завжди намагається бути першим і випускати тільки якісні кондитерські вироби із натуральних компонентів, завдяки чому і досягнуто таких високих результатів. Нашу продукцію цінують за хороший смак, збережену традицію угорської та німецької десертної кулінарії і, звичайно, відмінну якість.

В свою чергу, константує Іван Волошин, велнес-отель “Унгварський” розширює діапазон
маршруту “Солодке Закарпаття” релакс-послугами: шоколадна ванна, шоколадний масаж, шоколадне обгортування, і на додаток популярна у комплексі дегустація сирів (в Європі сири відносяться до десертів) та різних видів меду.

Фахівці кафедри туризму Ужгородського національного університету обіцяють невдовзі представити на розсуд закарпатців та гостей краю структуризований маршрут “Солодке Закарпаття”.

Ужгород.net

admin