У Чопі вшанували ліквідаторів Чорнобильської АЕС

26 квітня 1986 року на шляху страшної катастрофи встали люди, – говорили промовці, звертаючись до присутніх. – Пожежники, військові, науковці, лікарі.

Такі відважні герої проживають сьогодні і в Чопі. Саме їм в цей день висловили щиру вдячність від усієї громади, подякували за героїзм і мужність, сміливість і відвагу.

Програма під назвою „Чорнобиль – біль душі” розпочалась з вручення подяк від міського голови Галини Цар трьом ліквідаторам ЧАЕС. За мужність і гідне виконання професійних обов’язків під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції були нагороджені Володимир Кравець, Світлана Музиченько та Микола Навер.

З літературною композицією „Білий птах з чорною ознакою” виступили учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Продовжили програму учнів та викладачів дитячої музичної школи.

Музично–літературне відтворення тієї трагічної події не залишили байдужими нікого в залі.

– Ця тема болем відізвалась і в серцях її учасників. На чоловічих очах бриніли сльози. Хвилиною мовчання пам”янули тих, хто ціною власного життя врятував український народ. До 24 річниці ЧАЕС кожному ліквідатору передано матеріальну допомогу від Чопської міської ради, – підкреслила Діана Вашко.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада

admin