КШЕП планує заміну 300 каналізаційних люків

“На цьому роботи з ямкового ремонту ми завершуємо, оскільки наша ділянка роботи — лівобережжя. Ремонт правобережної частини міста виконує Будавтодор. Далі ми беремося за облаштування по вул. Легоцького пішохідної зони, вона має бути на кшталт проспекту Свободи: з освітленням, лавочками, заїздами-“кишенями” для автомобільного транспорту, щоб не захаращувати вулицю. У поточному році також продовжимо ремонт внутріквартальних територій, зокрема по вул. Джамбула, Станційній, Залізничній”, — сказав Іван Довбак.

Начальник КШЕПу принагідно подякував керівництву і працівникам ДАІ, оперативні бригади якої надають дієву допомогу під час ремонту доріг, адже деякі водії навідріз відмовляються виконувати вимоги згідно з тимчасовими дорожніми знаками, виставленими в місцях, де ремонтуються дороги.

Підприємство повністю перейшло на літнє обслуговування доріг. Нічної пори всі міські вулиці поливаються, миються, прибираються машинами.

Іван Довбак розповів, що Департамент міського господарства наразі розглядає можливість заміни в поточному році 300 каналізаційних (круглих) люків, які вже вичерпали свій експлуатаційний ресурс і можуть спричиняти небезпеку дорожньму руху.

На сьогодні КШЕП охоплює також територію колишнього ЖРЕР № 3 та підприємства “Дім” у комплексі. Минулого року силами КШЕП тут облаштували два дитячі майданчики вартістю 70 тис. грн. (по вул. Сечені, 50 та вул. Заньковецької, 3, 7) та ще три заплановано облаштувати в поточному році. Практично останні двадцять років ніхто не переймався тим, де бавитися дітям, які вийшли у двір погуляти… Цієї суботи спільно з Дельта-банком відкрили дитячий майданчик у дворі буд. №№ 25, 27 на проспекті Перемоги. Іван Довбак з прикрістю констатував, що встановлений у дворі будинків №№ 3, 7 по вул. Зньковецькій дитячий майданчик двічі руйнували вандали, тож КШЕПу довелося його ремонтували у листопаді, а також нещодавно… Неможливо виставити міліцейський пост біля кожного майданчика, тому залишається сподіватися на свідомість самих мешканців та їхню небайдужість до того, що коїться у їхньому дворі.

Днями колишнє КП “Уж”, завданням якого було збирання і вивезення сміття, буде переведене на баланс КШЕПу. Проплата на території, яку це підприємство обслуговувало (мікрорайони “Новий” та “Шахта”), становить усього лише 30 %. Натомість рівень проплати там, де прибиранням сміття займається КШЕП — 85 %. Начальник КШЕП Іван Довбак принагідно закликав ужгородців бути свідомими городянами, адже вартість послуг зі збирання й вивезення сміття невисока, 4,99 (при тому, що зросла ціна бензину, енергоносіїв для підприємства), а тому необхідно платити за те, щоб місто нормально прибиралося та було чистим. Попри скрутні умови через несплату й відсутність Держбюджету підприємство працює в нормальному режимі, плинності кадрів немає, вчасно сплачуються податки й відрахування до пенсійного фонду, запевнив Іван Довбак. До слова, на понеділковій нараді Департаменту міського господарства вирішено спільно з міліцією контролювати деякі найбільш проблемні контейнерні майданчики, оскільки іншого виходу немає. Питання про співпрацю у цьому напрямку погоджене між мером та новим начальником міського управління міліції.

За його словами, міський голова Сергій Ратушняк і Департамент міського господарствіа (директор Віктор Мартин) розглядають можливість оновлення за методами і на зразок теперішньої Київської набережної й чотирьох вулиць: Минайської, Собранецької, Грушевського, Капушанської з заміною інженерних комунікацій, дорожньої основи тощо, але коштує це десятки мільйонів. До того ж вартість таких робіт постійно зростає, якщо, скажімо, торік тонна асфальту коштувала 300 грн., то вже нинішнього року за тонну асфальту з ПДВ доводиться платити 650 грн.

admin