На Закарпатті «перекрили» продаж жінок до Євросоюзу

Як повідомили у ГУМВС в Закарпатській області, правоохоронці встановили, що учасники вказаної групи упродовж 2009 року шляхом втягнення у боргову кабалу та використовуючи уразливий стан, займалися вербуванням та продажем молодих жінок з області. Злочинці мали наміри у подальшому їх сексуально експлуатувати у сфері секс-індустрії за кордоном.

Завдяки організованій та проведеній оперативній комбінації працівникам міліції вдалося задокументувати протиправну діяльність п’яти учасників, які забезпечували злочинний ланцюг від вербування до сексуальної експлуатації потерпілих до країн Євросоюзу, зокрема чотирьох мешканок Закарпатської області.

За фактами протиправної діяльності учасників транснаціональної злочинної групи порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини, вчинена організованою групою) та 303 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України.

Стосовно організатора та одного з учасників злочинної групи обрано міру запобіжного заходу – утримання під вартою, відносно інших двох учасників обрано запобіжний захід – застава. Слідство триває.

ГУМВС України в Закарпатській області

admin