Сергій Ратушняк: «Сьогодні через те, що в Києві б’ються, щоб розкрасти останнє, ми залишатимемось без шматка хліба»

– Пане Сергій, ще не оголошено офіційного переможця президентських перегонів, та загал вже вкотре зміг переконатися у хронічних розбіжностях виборчих гасел з післявиборчими реаліями. Чи не є такий обман, цинічним нехтуванням власних обіцянок з боку української політичної еліти, яка саме завдяки цим обіцянкам і прийшла до влади?

– Цинізм полягає в тому, що за умови сьогоднішньої відсутності державного бюджету ми не можемо витрачати на потреби місцевої громади навіть ті кошти, що надходять від місцевих зборів. Через постійні політичні баталії вже почалися затримки з виплатою зарплат і пенсій. Сьогодні через те, що в Києві б’ються, щоб розкрасти останнє, бо іншої мети у них нема, ми залишатимемось без шматка хліба.

Новий цинічний обман ми вже бачили на останньому засіданні Верховної Ради, коли Закон про соціальні стандарти, про які так співала Партія регіонів і на прийнятті яких наполягала 5 місяців, було дружньо проігноровано. За проголосували аж два чоловіка із більш ніж 170 депутатів Партії регіонів.

Тобто можу «привітати» виборців з виконанням першої обіцянки: підняттям зарплат, пенсій соціальних виплат, надання статусу державних службовців вчителям і лікарям. Ці обіцянки потонули одразу, на глибині Маріанської впадини. Я думаю, що точнісінько така ж доля спіткає і всі інші передвиборчі обіцянки.

– Сергій Миколайович, зараз багато говорять про те, що Партія регіонів може ініціювати дострокові парламентські вибори, Ваша думка з цього приводу?

– Не вірте. По-перше, у Партії регіонів найінтелектуальнішаа команда. В результаті дострокових виборів сьогоднішні мандати Партії регіонів і Тимошенко зменшаться на третину, вони подарують свої мандати Тигіпку і Яценюку, з якими тоді доведеться ділитися законодавчою владою, виконавчими і всіма іншими органами.

Янукович з Тимошенко у цій справі діятимуть, як сіамські близнюки, як закохані партнери. Вони не дадуть такого шансу ні Тигіпку, ні Яценюку, ні Гриценку. Я при цьому думаю, що вони навіть можуть організувати перегляд дати виборів до місцевих рад. Адже, сьогодні очевидно що у 18 регіонах Партія регіонів програє і перемагає Тимошенко. Політика для них – це прагматизм. Саме тому і йде така боротьба за владу, бо ще залишилося що красти. Це «Укртелеком», Одеський припортовий, звісно, ще не розібрана вся земля в державі. Як тільки все розкрадуть, вибори проходитимуть спокійно, як у дотаційну сільську раду – без інтересу.

Більш детально у відео-ролику.

admin