Тігіпко: питання прем’єрства я не відкидаю

Сергій Тігіпко не відкидає питання свого прем’єрства за обставин, коли новий президент “вибачиться за популізм”.

“Я хотів би сказати, що питання прем’єрства я не відкидаю”, – заявив він в інтерв’ю ВВС на зауваження, що Тігіпка не цікавлять, як він заявляв, посада прем’єра при Юлії Тимошенко чи Віктору Януковичу, посада голови НБУ, однак цікавить посада мера Києва.

“Якщо приходить новий президент і скаже: “Шановні, вибори пройшли, багато було сказано, вибачаюсь за цей популізм, країні потрібні зміни”, – небоюся не популярних кроків, готовий їх робити як прем’єр, скажімо”, – зазначив Тігіпко.

“Чому? Тому що ось з 97-го року, як я тільки прийшов до Кабінету міністрів, я завжди чую: “Чому ми не можемо робити цих змін?” І завжди є пояснення. Політичне пояснення. Політична доцільність нам завжди відкладала ці зміни, тому що чергові вибори, вибори, вибори… І так Україна недореформованою й залишається”, – наголосив він.

Водночас, Тігіпко підтвердив, що вже зустрічався з Януковичем і Тимошенко і відмовив їм у співпраці перед другим туром виборів президента.

“Я зустрічався. Це було їх прохання, і ми зустрілись, переговорили і, безумовно, я сказав: “Ні”, тому що є декілька причин. Перша: за мене голосував все ж таки достатньо розумний електорат… Ці люди самі можуть розібратися, що до чого”, – сказав він.

“Я міг би когось підтримати, було б кого і що підтримувати. А зараз, якщо послухати Януковича і Тимошенко, там – чистий популізм. Там – обіцянки, які не підкріплені просто конструктивними діями, які потрібно буде робити. Там “Ми завтра прийдемо і на другий день усе в 2-3 рази покращимо!” – а насправді ситуація буде абсолютно інша”, – додав Тігіпко.

Він сказав, що узгоджувати програми з Януковичем чи Тимошенко і йти на компроміси з ними він зараз не буде.

“Програма – це річ формальна. Там є відповідна кількість знаків, і більше ти нічого не пропишеш. Тому все ж таки, під тим, що вони говорять, я не буду підписуватись. І хай вони самі визначаються, а я послухаю їх і не буду нікого підтримувати”, – заявив Тігіпко.

За матеріалами: tsn.ua

admin