Крадуть усі хто може, та кому не ліньки…

Крадуть усі, хто може, і кому не ліньки. Одні чиновники з СБУ малюють собі дипломи, інші знімають навар з контрабанди та нелегалів. Митників знаходять мертвими в автомобілі із мішками грошей у бардачку та багажнику. Не обійшла епідемія клептоманії і чиновників сфери культури. Як розповів на прес-конференції в прес-центрі «Нове Закарпаття» екс-заступник обласного управління культури, магістр Академії державного управління Анатолій Рошко, з 2000 року на Закарпатті барвівська команда спромоглася не тільки вкрасти декілька мільйонів на ремонтах об’єктів культури, але ще й знищити навіть те, що залишилося від попередньої влади. З музеїв сьогодні викрадають картини, монети. Розтягнуті останні гуртожитки для працівників культури, ідуть відкати на придбанні озвучувальної апаратури, транспорту для закладів культури, а в той же час на розвиток власне культури, як твердять обласні чиновники не вистачає коштів. Недавно владні клептомани від культури, навіть безпардонно обікрали закарпатські колективи, які мали їхати на Всеукраїнський звіт народної творчості. Звіт замість Києва, провели вдома в обласному аварійному театрі , «пропустивши» через горлянку відрядні кошти на шикарному фуршеті, влаштованому виключно для вузького кола «культурних» чиновників. Благо нинішня обласна державна адміністрація мукачівських братків, як кажуть у народі «має на увазі» місцеве КРУ. Якщо ті, намагаються давати обєктивну оцінку масштабам розкрадання державних коштів, то місцеві клептомани того ж дня викидують їх із кабінетів. Про що неодноразово повідомляли місцеві ЗМІ.

Тільки на ремонт головного об’єкту культури Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру було витрачено за п’ять років 10 мільйонів гривень.

Результатом таких серйозних капітальних вкладень стали дешеві пластикові вікна від «Барви», які були криво-косо вставлені замість справжніх дубових (дубові зникли в невідомому напрямку, разом із тонами бруківки, яку навіть комуністи посоромилися потягнути у свій час).

Двічі за зиму перекрито один і той же дах (що взагалі говорить про неадекватність чиновників).

Знято мідну обшивку з балконів вартістю у декілька мільйонів,яка перекочувала на оздоблення загороднього будиночку одного з чиновників.

Як виглядає нині Єдиний в області український музично-драматичний театр та інші «відремонтовані» братками заклади культури – мають можливість щоденно споглядати не лише мешканці, але і гості обласного центру.

Сьогодні єдиний український театр закарпаття – без отоплення, без відповідного технічного обладнання, яке є у всіх обласних театрах України. З висновками інститутів про аварійність установи. Найцікавішою є деталь, що після кожного чергового «ремонту», жоден фахівець будівельних та контролюючих організацій так і не погодився поставити свій підпис під актом щорічного введення в експлуатацію приміщення.

Тільки за висновками КРУ з два роки було «нераціонально використано» на ремонті одного театру 2 мільйони 200 тисяч, не кажучи вже про те, що зникло масса будматеріалів: мідне оздоблення, розтягнуто мрамор з фонтану перед театром, та всередині і т.д. і т.п.

Брат Віктора Балоги – Іванко у 2006 році заявив на телеканалі «Тиса», що ремонт обласного театру триватиме чотири роки. Свого слова він дотримався. Результат – на лице. Постаралися і го
лова облдержадміністрації Олег Гаваші, начальники обласних управлінь. В Бога ці люди, судячи за їх плодами, не вірують.

admin