Хто повинен захищати тих, котрі захищали колись свою Батьківщину?

Не так і багато залишилось безпосередніх свідків страшної історії нашого народу. Нині на Закарпатті нараховується близько 12 тис. дітей війни. В Ужгороді – 8,5 тис.

«За свою мізерну пенсію не можу навіть ліків купити. Ледь вистачає на проживання, не кажучи вже про комунальні послуги, – говорить ветеран Петро Коржов. – Така в нас влада зараз! Держава не подбала про доступні ціни на медикаменти та продукти харчування. Наші лікарні без належного обладнання. Минулого місяця померла моя дружина через відсутність медичного апарату АОРТО, який є тільки у Києві та Львові.

З проханням про закупку цього апарату я звертався до кандидатів на пост Президента України Симоненка П.М., Тимошенко Ю.В., представника Яценюка А.П. Наш Президент В.А. Ющенко «пустив» на вітер 1 млрд.200 млн. грн. на пам’ятники в Києві. В цей час потрібно рятувати живих людей, допомагати дітям війни, пенсіонерам. Так, екс-прем’єр-міністр Єхануров говорив про дітей війни, що ніби з’явилися якісь діти війни та просять соціальну допомогу, підвищення пенсій.

Зараз ми всі похилого віку, переважна більшість матеріально незабезпечені, соціально незахищені. Працювали більше 50 років, а пенсії отримуємо мінімальні. А зараз, держава, якій ми віддали юні роки та здоров’я не взмозі нас захистити.

Згідно ст..6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» держава повинна виплачувати нам надбавки до пенсії. А вона натомість судиться з нами. І за довгі роки не можемо у держави відсудити те, що нам передбачається законом. Ні в одній країні нема такого хаосу в пенсійному законодавстві, як у нас. Нас, пенсіонерів влада поділила на «білих» та «чорних». Білі – пенсіонери, які отримують великі пенсії від 45 тис. до 175 тис. грн., зі стажем роботи держслужбовця 10 років. Чорні – пенсіонери діти війни та інші, які отримують від 480 до 970 грн зі стажем роботи 45-54 роки. А не так давно депутати від Партії регіонів відстояли в Конституційному суді скасування рішення Кабміну, яке обмежувало їм виплати пенсії в розмірі 10 тис. грн. Зараз вони будуть отримувати безмежні пенсії! А ми залишимося на тому рівні, що колись.

«У свій час я звертався і до О.Мороза з питанням наших пенсій. Але і він не відреагував. Раніше ми мали змогу і на безкоштовний виїзд за місто. А зараз не можна. Хоча, завдяки роботі Ужгородської міської ради, ми маємо можливість на пільговий проїзд по місту. Чого не можна сказати про районний транспорт».

«Сергію Миколайовичу! Тільки до Вас можу зараз звернутися. Ніхто з керманичів не відгукується на наші прохання. Просимо у Вас допомоги щодо закупки медичних апаратів у лікарні» – зазначив Петро Коржов. Саме за підтримки Сергія Ратушняка в обласному центрі відкрито три відділення УЦМКЛ. Цей процес не зупинився навіть в складних економічних умовах для України.

admin