Ющенко вимагає негайно звільнити Луценка

Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єра Юлії Тимошенко з листом, в якому вимагає негайно внести до верховної ради подання про звільнення голови МВС Юрія Луценка.

“Пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної ради про звільнення Луценка із займаної посади міністра внутрішніх справ України”, – заявив Ющенко.

“Свої непрофесійні дії та провальні результати роботи Луценко намагається перекласти на інших осіб”, – пояснив причини своєї вимоги президент.

“Мушу констатувати, що сьогодні правоохоронні органи продовжують працювати неефективно. Головне завдання правоохоронної системи, яке полягає у безумовному забезпеченні конституційних прав і свобод кожної людини і громадянина, не виконується”, – також відзначив він.

“Неодноразове привернення уваги Міністра внутрішніх справ України до активізації роботи у системі правоохоронної діяльності ігнорується”, – додав глава держави.

Ющенко, крім того, зазначив, що за останні роки Україна суттєво погіршила свій рейтинг доброчесності: із 99 місця у 2006 році до 146-го у 2009 році.

Також він вказав на тенденцію зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (на 13,9%) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (на 15,4 %) протягом 10 місяців.

Нагадаємо, у середу, 9 грудня, між Ющенком і Луценком стався скандал. Президент на нараді з керівниками правоохоронних органів звинуватив їх у непрофесійній і бездарній роботі, у відповідь на що Луценко демонстративно залишив нараду.

Пізніше міністр заявив про повний розрив своїх відносин із президентом.

admin