Кабмін заборонив припиняти подачу тепла через борги облгазів

Кабінет міністрів заборонив припиняти подачу тепла громадянам, незважаючи на заборгованість облгазів. Про це в ході селекторної наради з питань розрахунків за газ 23 листопада заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

“Незважаючи на ситуацію в розрахунках за газ я, як прем’єр-міністр, забезпечила прийняття рішення, яке забороняє або припиняти постачання природного газу споживачам, причому як окремим громадянам, так і всім бюджетним установам, теплокомуненерго, а, крім того, зменшувати обсяг газу . І якщо зараз десь будуть не нагріті у людей батареї або не поставлений газ до лікувальних установ, оздоровчі заклади, а також освітні установи, то всі повинні знати, що це сьогодні робиться членами Партії регіонів, які володіють обласними газами, і які свідомо викликатимуть обурення людей без поставок природного газу споживачам “, – заявила глава уряду.

Нагадаємо, уряд вирішив домогтися погашення 2,5 млрд грн боргу теплокомуненерго (ТКЕ) перед НАК “Нафтогаз України” за рахунок кредитів Ощадбанку.

Оскільки вільної ліквідності для видачі таких великих позик у банку немає, в “Нафтогазі” пропонують видавати їх під заставу майна ТКЕ. Але останні побоюються, що в разі непогашення кредитів позбудуться мереж.

admin