Українку судять за спробу підірвати німецьку школу

У земельному суді Бонна розпочався процес над 16-річною уродженкою України Танею Отто, яка у травні 2009 року була арештована за спробу влаштувати вибух у своїй гімназії в Санкт-Августіні.

Отто звинувачують у замаху на вбивство, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень та підготовки вибуху.

10 травня одна з учениць гімназії Альберта Ейнштейна, зайшовши в шкільний туалет, побачила там Таню Отто за приготуванням пляшок з “коктейлем Молотова”.

Отто кинулася на свідка з ножем і поранила її: повідомлялося, що дівчина ледь не позбулася пальця. Після цього вона зникла. У рюкзаку, який вона залишила в туалеті, поліція крім пляшок з “коктейлем Молотова” знайшла газовий пістолет, ножі, а також прощального листа.

За деякими даними, лист носив суїцидальний характер. У ньому Отто нібито писала, що хоче бачити, як її однокласники будуть плакати, а потім накласти на себе руки. Таня Отто була затримана на наступний день, 11 травня, повідомлялося, що вона добровільно з’явилася в поліцію.

Особливий резонанс інциденту в гімназії Альберта Ейнштейна додав той факт, що всього лише за два місяці до цього, у березні, учень з Вінненден Тім Кречмер влаштував стрілянину в школі, убив 15 людей і наклав на себе руки.

admin