Рада звільнила суддю, який відміняв укази Ющенка

Проти були регіони і комуністи. Як заявив Михайло Чечетов, це “політична розправа над суддею”.

Перед голосування голова Вищої ради юстиції Лілія Ізовітова заявила, що суддя кілька разів порушував присягу.

“Мова ішла про те, що суддя розглядав справу, порушуючи правила підвідомчості. Розглядаючи заяву Божка до блоку Черновецького про визнання рішення нечинним, допустив розгляд цієї справи у цивільному провадженні, здійснив певні заборони і фактично припинив своєю постановою рішення про відкликання депутата Дніпровської райради блоком Черновецького.

Крім того Ізовітова нагадала, що 25 травня 2007 року суддею Солом’янського районного суду міста Києва винесено ухвалу про забезпечення позову Забарського В.В. до президента про припинення протиправних дій та визнання відсутньою компетенції президента України щодо звільнення Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора, призначення Віктора Шемчука тимчасово виконуючим обов’язки генпрокурора та виведення внутрішніх військ МВС з підпорядкування Міністра внутрішніх справ України.

Суддя ухвалив зупинити дію відповідних Указів Президента України від 24 травня 2007 року 469, від 24 травня 2007 року 470, від 25 травня 474.

Сам Скорик заявив, що “за цей час він зробив висновки, … я думаю, що сумлінною працею я виправив положення і подальшому десятому закажу таке робити”.

Українська правда

admin